Seagate Barracuda HDD'nin durumu nasıl?

Yer
Nazilli.
Daha fazla  
Meslek
Technopat'ta gezinmek.
1 ay önce sıfır 7200RPM diye aldığım Seagate Barracuda HDD yenilenmiş ve 5900RPM öğrendim. İade edecektim ama iade etsem 4 ay boyunca 120GB SSD ile idere edemezdim. Neyse konumuz bu değil. HDD'min değerleri ne alemde? Ben nasıl bakılacağını bilmiyorum. HDD'yi kullandığım zaman boyunca 2 kere elektriklerimiz kesildi. (Belki gerekli belki gereksiz bir bilgi.)

@PossibleTurco

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle değerleri ondalık yapın, öyle bakalım.
Bir de CrystalDiskMark ile hız testi yapın HDD'ye.

HDD çok fazla kullanılmış. Sıfır almamışsınız. HD Tune Pro ile quick scan kapalı bad sector testi yapın. Ve Hız testi yapın.

Sanırım sistemi hiç kapatmıyorsunuz.
91 kez çalıştırma ve 66K saat.

S.M.A.R.T değerleri iyi görünüyor. HD Tune ile deep scan yaparsanız bad sector vs olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Biraz uzun sürebiliyor ama yapmanızda fayda var.

HDD iyi gibi gözüküyor. @Rambo Okan Güler hocamın attığı rehberden ondalık yapıp atın verileri. Fazla çalışmış gibi ayrıca. 8 MB Cache gerçekten çok küçük 3.5 inç bir HDD için. Seagate'den beklendiği gibi bir tane daha düz Barracuda vakası işte.

Neredeyse 9 sene aktif bir şekilde kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…