Seagate Barracuda Q1 SSD 1 TB alınır mı?

Bütçe
750-850

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Harici SSD olarak kullanacağım. 4-5 tane harici HDD bozmuş biri olarak artık SSD dışında bir harici birim kullanmamayı düşünüyorum. Eski HDD'lerimden kalma dönüştürme aparatı ve kılıfı da var.

Fiyat olarak diğerlerinden yaklaşık 100 TL daha ucuz: Seagate BARRACUDA Q1 SSD: Amazon.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Seagate iyi bir marka. Yurtdışında da çok tercih ediliyormuş.

5 yıldır HDD'sini kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Neden öyle dediniz?
Sıfır Barrucuda'm 6 ayda kafa vurup öldü. Önermiyorum. Bunu sadece ben yaşamıyorum, internette bir sürü kişi yaşıyor. Reddit'te r/seagate'de biraz dolaşıp görebilirsiniz. Ben bunu bolca anlattım.

Daha SSD'leri yeni yeni ortaya çıkıyor. Önermiyorum, kendisini kanıtlamış firmaları tercih edin SSD'de.

10 yıllık Seagate HDD var. Okuma yazma performansı CrystalDiskMark'ta 100Mb/s diyor ancak ben buna inanmıyorum. Küçük bir dosya aktarması yaptığım zaman bile yaklaşık 20Mb/s değer görüyorum. Bu aralarda bilgisayar açılırken ani 1 saniyelik donma oluyor HDD kaynaklı. Aynı zamanda bilgisayarı kapatmadan önce 10 saniye beklemem gerekiyor çünkü beklemezsem yüksek bir ses çıkıyor ve çok geç kapanıyor.
Edit: Aynı zamanda çok sesli çalışıyor.

Seagate iyi bir marka. Yurtdışında da çok tercih ediliyormuş.

5 yıldır HDD'sini kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Neden öyle dediniz?
Kafa vurma ve ses problemi olduğunu söylüyor bazı Seagate HDD kullanıcıları. Sırf bunları duyduğum için bende gidip WD Blue almıştım iyi ki de almışım en ufak ses yok.

Harici SSD olarak kullanacağım. 4-5 tane harici HDD bozmuş biri olarak artık SSD dışında bir harici birim kullanmamayı düşünüyorum. Eski HDD'lerimden kalma dönüştürme aparatı ve kılıfı da var.

Fiyat olarak diğerlerinden yaklaşık 100 TL daha ucuz: Seagate BARRACUDA Q1 SSD: Amazon.com.tr
Bütçeniz nedir? Kaç GB kapasiteye ihtiyacınız var? Eğer bütçeniz yetiyorsa Samsung alın.
Düzenleme: Pardon bütçe yazıyormuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı