Seagate Firecuda 530 mavi ekran sonrası bozuldu

734436

Femtopat
SSD veya HDD modeli
Seagate Firecuda 530 500GB
Selamlar.
Pazartesi gunu alip montajini yaptim, Windows 10 22H2 kurdum ve ilk rebootta boot manager tarafindan algilanmadi, ikinci rebootta algiladi (umursamadim). Firmware guncellemesini yaptim, R/W testlerimi yaptim... Onceki kullandigim SSD (eski bir model olmasina ragmen, Kingston sa400m8240g) ile benzer kullanim hizi veriyordu (Windows acilma hizi, oyun yukleme sureleri, uygulamalarin acilma hizi).

Bugun iki kez mavi ekran aldim, ikinci mavi ekrandan sonra sanirim bozuldu. Kurtarma surucusuyle DISKPART'tan list disk komutuyla kontrol ettim ve algilanmiyordu (Onceki SSD'mi takip kontrol ettigimde algiliyor).
Son olarak, icinde baska yerde yedegi olmayan onemli verilerim var. Kendi imkanlarimla kurtarabilir miyim? Herhangi bir yardim cok takdir edilecektir:)
@PossibleTurco @Rambo Okan Güler

IMG_20231130_230051_917.jpg

HD Tune Pro ile error scan yap. Crystaldisk info ile de sağlık durumunu paylaş.

Dedigim gibi SSD herhangi bir sekilde algilanmadigi icin bu testleri yapmam olanaksiz. Ama ilk Crystaldisk Info testinde durum iyiydi.

Bitlocker surucu sifreleme D diski icin acikti. Pek umudum yok.

Firecuda 530'a gecerken tum dosyalari bos bir HDD'e aktarmistim, daha sonra HDD'i bicimlendirdim. Bir tur veri kurtarma yolu olmali.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı