Seagate IronWolf NAS Alınır mı?

Zino

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
79
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba, arşiv için dahili harici araştırıyorum. Sizce bu ürün alınır mı? Bir de Nas olması bir işime yarar mı veya yanlış mı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

 
NAS HDD'leri NAS cihazları için tasarlanmıştır. Normal HDD'lerden farklı olarak uzun süre kesintisiz çalışma konusunda daha gelişmiştir. Ayrıca NAS HDD'ler genellikle EXT3 formatındadır ve windows bilgisayarlar genellikle NTFS veya FAT32 format isteyecektir. Bu kapsamda diskinizi formatlamanız gerekebilir. Tabi ki bu işlem çok zor değil.

Eğer HDD'nizi kesintisiz çalıştıracaksanız alabilirsiniz. NAS HDD için WD Red serisine de bakmanızı öneririm.
 
Son düzenleme:
7/24 çalışmayacak. Fiyat bandı olarak 400 lira daha uyguna buldum o yüzden tercih etmeyi düşündüm. O zaman alıyorum :)
Üründen memnun musunuz acaba? Ben de 4TB bir ironwolf alıp depolama yapmak istiyorum, gerek istediğimde girmelik tüm oyunlarım için. Şu anda 250+960 GB SSD, 2TB + 500GB HDD var ama yetmiyor :( 8 TB şu ürünü almayı düşündüm ancak harici olduğu için bozulma riski yüksek gibi geldi. Sonuçta içinde yine bir harici disk tarzı bir şey var ama ona mobil tasarlanmış, sürekli kullanılmak üzere değil. Ondan dolayı bilgisayarıma taktığımda düşürme vb şeyler olmadığı sürece kolay kolay bozulmamasını isterim. Yine bozulaiblir tabii şans işi ama en azındna bu amaca yönelik olmalı. Sizin fikrinizi almak isterim. Veya Firecuda gibi farklı seri öneriniz varsa alabilirim. Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı