Seagate SSHD mi WD Caviar Black mı ?

Arkadaşlar yeni hard disk alacağım, benim için oyun performansı ve geçişlerdeki hız önemli, beni az bekletecek hızlı bir disk istiyorum. Tabi bunun kestirme yolu SSD ama kapasite ve bütçem yetmeyeceğinden mekanik disk almaya mecburum.
Şimdi 1 TB'lık disk alacağım ama hangisi daha iyi karar veremiyorum.
Ayrıca Seagate SSHD yeni çıktı heralde, WD Caviar Black ise uzun zamandır piyasada, tamam eskidi demiyorum ama güncel olması da iyi olur sanki. Windows 8 kullanacağım için Windows 8'de hangisi daha iyi performans verir, o konuda bilgim yok.
Sanırım derdimi anlatabildim, bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar birşey daha sorucam 3 TB 'lik Seagate Barracuda diskler var hangisi daha yeni model kestiremiyorum marketlerde satılanlardan Sanırım vatanda yok yeni barracudalar. Gecen sene bir incelemesini izlemiştim 3 TB Barracuda performansı iyiydi. o disk bakın şu :
Seagate 3 TB 7200RPM SATA3 64MB NCQ | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor

Bana 1 TB 'lık lazım şimdi atacağım linkteki Disk aynı modelin 1 TB lığımı yoksa başka model mi ?

Seagate 1 TB 7200RPM SATA3 64MB NCQ | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor

Ayrıca vatan bilgisayardaki şu disk az önce verdiğim ürünle aynımı farklı mı :
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk

Son olarak bu diskler SSHD veya WD Black serisine göre nasıllar ?

SSHD'ler 8GB'lık NAND Flash yongalarına, sadece işletim sisteminde sık kullanılan dosyaları önbellekler. Hız, oyunlara, bölüm arası yüklemelere yansımaz. Sistem açılışı biraz daha hızlıdır o kadar.

SSHD'ler 8GB'lık NAND Flash yongalarına, sadece işletim sisteminde sık kullanılan dosyaları önbellekler. Hız, oyunlara, bölüm arası yüklemelere yansımaz. Sistem açılışı biraz daha hızlıdır o kadar.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Peki ucuz olan 1TB lık Seagate Barracuda nasıldır sizce WD Black'lere göre.(Yukarıda özelliklerinin ayrıntılı resmi var ama hepsinin kendine göre yazılımları teknolojileri vardır ben bunlarıda düşündüğümüzde Blacklerle arasında ucurum mu var yoksa az bir fark mı var onu merak ediyorum)

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Peki ucuz olan 1TB lık Seagate Barracuda nasıldır sizce WD Black'lere göre.(Yukarıda özelliklerinin ayrıntılı resmi var ama hepsinin kendine göre yazılımları teknolojileri vardır ben bunlarıda düşündüğümüzde Blacklerle arasında ucurum mu var yoksa az bir fark mı var onu merak ediyorum)

WD Black serisi daha performanslıdır. Ancak konu mekanik sürücüler olunca, aralarındaki farkı gerçek kullanımlarında göremezsiniz. Aynen SSD'lerde olduğu gibi.

Öncelikle merhaba arkadaşlar. S
öz sana gelince arkadaşım bence boşuna alma. SSHD ile HDD arasında 5-10 saniye fark istiyorsan ve bir de sessiz olsun diyorsan al ama ben denedim. Sata 3 WD 1TB Blue bile kopyalama hızında daha iyi. He ne bootlarda farkediyor oda 5-10 saniye arasında. Ben FL Studio kullanıyorum. Benim projeler acılana kadar normal hdd açtı, şaşırdım. Madem o kadar iyiyse neden benim normal Sata 3 HDD bazı kısımlarda onu geçiyor? Saçmalık bence. Slim disklerle aynı performansı veriyor, bosuna para vermeyin.

Bu arada konuyu da hortlattık ama kusura bakmayın. :D Alacak arkadaslar okusun bari. :)

İyi gunler arkadaslar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı