Seat Leon 1.5 eHybrid Alinir mi?

Eternal Rest

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MoBo: Asus Rog Strix B650-A
GPU: Zotac 4070 Ti Trinity OC
PSU: Corsair RM750
RAM: GSkill DDR5 6000 MHZ 2x16
CPU: Amd Ryzen 7 7700 (without x)
SSD: Samsung 990 Pro 2 TB
Dostlar merhaba. 26 yasindayim. Daha oncesinde Nissan Juke kullaniyordum ebeveynlerimden kalan.

Suan daha genc isi, DSG sanzimanli, atik bir araba ariyorum. Butcemi ve kriterlerimi degerlendirdigimde, en uygun arabanin benim icin Leon oldugunu dusundum. Lakin kafamda sorular var.

1) Ikinci el almayi dusunuyorum. Sari sitedeki ilanlara baktigimda, bu arabayi hep dusuk kilometrelerde satiyorlar. Yani 15.000-20.000 gibi. Arabanin kronik bir sorunu mu var?
2) Bunun Cupra versiyonu da var. Chatgpt den biraz arastirma yapinca, cupranin daha performansli oldugunu soyluyor. Lakin genel olarak baktigimda Cupra olanlari 150 beygir civari, basliktaki model ise 204 beygir mesela.
3) Arabalarin teknik detaylarindan genel olarak anlamiyorum. O nedenle yardiminiz ve gorusleriniz benim icin onemli.

Tesekkur ederim.

Dostlar merhaba. 26 yasindayim. Daha oncesinde Nissan Juke kullaniyordum ebeveynlerimden kalan.

Şu an daha genc isi, DSG sanzimanli, atik bir araba ariyorum. Butcemi ve kriterlerimi degerlendirdigimde, en uygun arabanin benim icin Leon oldugunu düşündüm. Lakin kafamda sorular var.

1) Ikinci el almayi dusunuyorum. Sari sitedeki ilanlara baktigimda, bu arabayi hep dusuk kilometrelerde satiyorlar. Yani 15.000-20.000 gibi. Arabanin kronik bir sorunu mu var?
2) Bunun Cupra versiyonu da var. ChatGPT'den biraz arastirma yapinca, Cupra'nin daha performansli oldugunu soyluyor. Lakin genel olarak baktigimda Cupra olanlari 150 beygir civari, basliktaki model ise 204 beygir mesela.
3) Arabalarin teknik detaylarindan genel olarak anlamıyorum. O nedenle yardiminiz ve gorusleriniz benim icin onemli.

Teşekkür ederim.

1) Arabanın baş ağırtan kronik bir sorunu yok. PHEV teknolojisini kullanması ve bagajının 270 L gibi fazlasıyla küçük olması gibi nedenlerden dolayı piyasası yok. İlk geldiğinde büyük kampanya ile çok ucuza satılıyordu ama Seat'ın üretimi durdurması ve Cupra adı altına geçmesiyle iyicene söndü.
2) Cupra versiyonu çok daha kaliteli. Ben her iki aracı da kullandım ve Cupra Leon çok daha zevkli geldi. 204 bg olmasına bakmayın o araba phev ve beygirini her devirde vermiyor.
3) Yalnızca elektrik ile 131 km, şehir içi ise 173 km civarlarında menzil veriyor.
Bu aracın 25.8 kWh kapasiteli bataryası var. 11 kW AC ve 50 KW'a kadar DC şarj destekliyor, %10'dan %80 seviyesine kadar şarj olmak için yalnızca 26 dakikaya ihtiyaç duyuyor. AC ile tam şarj ise yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Rejeneratif frenleme sayesinde bataryanın kendi kendini şarj edebildiğini de belirtmeden geçmek istemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı