Sebepsiz yere Gmail hesabı kapatıldı

LinusFenrir

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400f - Rtx 4060 8gb
Arkadaşlar, Gmail hesabımda 2 tane cihaz kayıtlı. Sadece telefon ile bilgisayar iki cihazda hiçbir şekilde usulsuz şeyler yapmadım. Telefonu açtığımda Gmail hesabınızı doğrulayın bildirimi vardı ve bir an hesabım çalındı zannettim şifremi girdim doğruydu, karşıma hesabınız kapatıldı yazısı çıktı. Bu olayı başka yaşayan var mı? Hesabımı geri almak için geri talepte bulundum sizce hesabımı geri açarlar mı?

Hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınız zaman hata veriyor mu? 1 ay önce aynı şeyi yaşadım. Sahilde gezerken telefonumdan Google hesabı çıkış yaptı ve Google hesabımın kapatıldığına dair bir bildirim gösterdi. Tekrar giriş yaptığım zaman girdi ve engel kalktı gibi bir şey oldu. Anlamadım neye göre kapatıp açıyorlar.
1665608275869.png

Hesap kayıtlı olmayan ve kayıtlı olan iki cihazda aynı anda açık olarak kullanılıyorsa bu kilitleme olur. Her türlü doğrulamayı yaptım, ama hala çıkış yapıp girdiğimde yine kilitledi. Bütün cihazlardan çıkış yapıp tek giriş ile tekrar doğrulama yapınca sorun kalktı.

Bir şekilde desteğe durumuzu anlatın. Hatanızı söyleyeceklerdir, yoksa da durumu düzelteceklerdir.

Durumun benimle alakalı olmadığını hesabıma başka birisinin girip yapmış olabileceğini ekibe illettim şu an beklemedeyim.

Hesap kayıtlı olmayan ve kayıtlı olan iki cihazda aynı anda açık olarak kullanılıyorsa bu kilitleme olur. Her türlü doğrulamayı yaptım, ama hala çıkış yapıp girdiğimde yine kilitledi. Bütün cihazlardan çıkış yapıp tek giriş ile tekrar doğrulama yapınca sorun kalktı.

İki cihazda kayıtlı telefonu kullanmıyordum hesap kapatıldığı an.

Destek ekibine durumu güzel ve eksiksiz bir biçimde anlattıysanız ve eğer bir hata var ise zaten açacaklarını düşünmekteyim.

Hiç kimseye mail atmadım maili sadece önemli bildirimler için ve doğrulama kodlarını öğrenmek için kullanıyorum.

Hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınız zaman hata veriyor mu? 1 ay önce aynı şeyi yaşadım. Sahilde gezerken telefonumdan Google hesabı çıkış yaptı ve Google hesabımın kapatıldığına dair bir bildirim gösterdi. Tekrar giriş yaptığım zaman girdi ve engel kalktı gibi bir şey oldu. Anlamadım neye göre kapatıp açıyorlar.
Eki Görüntüle 1542454

Telefondan yaptım geri bildirim gönder butonundan başka bir şey yoktu.

İhlal ile alakalı bir durum değil. Kesinlikle aynı anda birden fazla cihazda açık olduğu zaman böyle gariplikler yapıyor. Bende hesaba giriş yaptığımda sorun olmuyordu ama mail göndereceğim zaman kilitleme yapıp ihlalden bahsediyordu. 3 defa doğrulama ile kilidi kaldırdım ama hala mail göndermeye kalktığımda yine kilitledi.

Son kez bütün telefondan ve bilgisayardan çıkış yapıp tekrar girdim. Telefon ile doğrulama yapıp aktif ettim. Bu sefer mail gönderdim ve sorun kalktı.

Bazen bazı siteler kayıt ve üyelik için mail şartı koyup aldıkları mailleri bir şekilde kullanıyorlar.
Bunun yanında çok fazla şüpheli reklam maili spam olarak gelince Google güvenlik botları devreye girebiliyor.

İhlal ile alakalı bir durum değil. Kesinlikle aynı anda birden fazla cihazda açık olduğu zaman böyle gariplikler yapıyor. Bende hesaba giriş yaptığımda sorun olmuyordu ama mail göndereceğim zaman kilitleme yapıp ihlalden bahsediyordu. 3 defa doğrulama ile kilidi kaldırdım ama hala mail göndermeye kalktığımda yine kilitledi.

Son kez bütün telefondan ve bilgisayardan çıkış yapıp tekrar girdim. Telefon ile doğrulama yapıp aktif ettim. Bu sefer mail gönderdim ve sorun kalktı.

Bazen bazı siteler kayıt ve üyelik için mail şartı koyup aldıkları mailleri bir şekilde kullanıyorlar.
Bunun yanında çok fazla şüpheli reklam maili spam olarak gelince Google güvenlik botları devreye girebiliyor.

Tüm güvenlik önlemlerini aldım doğrulamaları falan hiçbir zaman mail göndermedim maille işim yok hatta sadece doğrulama vs geldiğinde bakiyorum.

Destek ekibine durumu güzel ve eksiksiz bir biçimde anlattıysanız ve eğer bir hata var ise zaten açacaklarını düşünmekteyim.

Bir şekilde desteğe durumuzu anlatın. Hatanızı söyleyeceklerdir, yoksa da durumu düzelteceklerdir.

Dün gece eski kullandığım bir Gmail daha kapatıldı sonra telefonda bir virüs vs olduğunu anlayıp antivirüsle tarama yaptım ve 3 tane APK görünümlü virüs çıktı hemen temizledim sorun bence büyük ihtimal bunndan kaynaklı bu durumu açıklasam geri açarlar mı? Şu an maile bakmadılar.

Bugün Gmail'e gönderdiğim Gmail sonuçlandı ve hesabın açılması onaylandı şu an hesabımı geri açtırdım olayın benimle alakası olmadığını anladılar gönderilmiş e postalara baktığımda bir sürü bot hesaptan phishing Link'li +18 içerikler gönderilmiş bu mailleri sildim şimdi şifremi değiştireceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı