Seboreik dermatitim yüzünden dışarı çıkmaya utanıyorum

WhatsTheMatter

Kilopat
Yüzümün her tarafında (sakal bölgesi de dahil) kızarıklık ve o kızarıklığın üstünde beyaz pullanma oluyor.
Suyla yıkıyorum, o pullar gidiyorlar ama 5-10 dakikaya geri dönüyorlar.
Cildiyeye gittim, "bunun çözümü yok, stres yapıyorsan stresi azalt. Bir de birkaç ilaç yazayım" dedi. İlaçlar işe yaramadı.
Ne yapmak lazım? Cilt bakımı yapan biri değilim hiç. Saçlarımdaki kepek de hiç bitmiyor. Elimle dokununca kar gibi yağıyor.

Bu olay yüzünden dışarıda işe girmeye utanıyorum.

Geçmiş olsun. Cilt konusunda tavsiye veremem saç konusunda veririm. Cilt konusunda farklı bir doktora görünmenizi de öneririm.

Saçlarınızda kepeklenmeyi azaltmak için saç derinize bazı maddeleri uygulayabilirsiniz. Çay Ağacı Yağı, Limon Otu Yağı kanıtlanmış bazı maddelerdir. Bunları seyrelterek kullanırsanız kepeğinizde düşüş gözlemlenebilir.

Şampuan için ise Pyrithione Zinc maddesine sahip şampuanlara yönelmeniz kepek açısından fayda sağlayabilir.

İşe yaramazsa biraz daha çözüm üretmeye çalışalım.

Geçmiş olsun. Cilt konusunda tavsiye veremem saç konusunda veririm. Cilt konusunda farklı bir doktora görünmenizi de öneririm.

Saçlarınızda kepeklenmeyi azaltmak için saç derinize bazı maddeleri uygulayabilirsiniz. Çay Ağacı Yağı, Limon Otu Yağı kanıtlanmış bazı maddelerdir. Bunları seyrelterek kullanırsanız kepeğinizde düşüş gözlemlenebilir.

Şampuan için ise Pyrithione Zinc maddesine sahip şampuanlara yönelmeniz kepek açısından fayda sağlayabilir.

İşe yaramazsa biraz daha çözüm üretmeye çalışalım.
Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Minnettarım.
Cehaletimi mazur görün lütfen ama o tip yağları kafamıza sürsek bitlenme vs olmaz mı? Şehir efsanesi mi yoksa bu? :)

Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Minnettarım.
Cehaletimi mazur görün lütfen ama o tip yağları kafamıza sürsek bitlenme vs olmaz mı? Şehir efsanesi mi yoksa bu? :)
Bitlenme gibi şeylerin yağlarla ilgisi olmaz hocam. Bu önerdiğim yağlar saç derisindeki kepek, kaşıntı gibi problemlerde etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Ulusal Tıp Kütüphanesi'ni baz aldım.

Örneğin %5 çay ağacı yağı içeren bir şampuan başarılı olmuştur.

Limon Otu Yağı içeren tonik de aynı şekilde kepekte etkili olmuştur.

Uzun süredir araştırma yapmaktayım, yağlar ile en iyi çözümlerden birisi budur.

Yüzümün her tarafında (sakal bölgesi de dahil) kızarıklık ve o kızarıklığın üstünde beyaz pullanma oluyor.
Suyla yıkıyorum, o pullar gidiyorlar ama 5-10 dakikaya geri dönüyorlar.
Cildiyeye gittim, "bunun çözümü yok, stres yapıyorsan stresi azalt. Bir de birkaç ilaç yazayım" dedi. İlaçlar işe yaramadı.
Ne yapmak lazım? Cilt bakımı yapan biri değilim hiç. Saçlarımdaki kepek de hiç bitmiyor. Elimle dokununca kar gibi yağıyor.

Bu olay yüzünden dışarıda işe girmeye utanıyorum.
15 yaşından beri çekiyorum aynı dertleri, stres kaynaklı evet ve çözümü yok. Cildim kupkuru ve sakal-göğüs arası bölge hep ciğer gibi kırmızı oluyor, kepek zaten deli gibi. Son zamanlarda bir losyon buldum biraz iyi geldi. Adı M-furo %0,1
Geçmiş olsun.

@Nowitzer Yolladığınız ürün ve linkleri inceliyorum hemen. Çok ama çok teşekkür ederim gerçekten. :)

@korro Ben 24 yaşındayım, ben de 4-5 senedir muzdaribim bu rahatsızlıktan.
Ama ben stresle alakası olduğunu sanmıyorum. Stresli bir hayatım yok. Ha, arada bir sinirimi bozan durumlar oluyor, bu rahatsızlık öyle durumlar sonucunda oluyorsa ona da cevabım şudur: kimin sinirleri bozulmuyor ki? O zaman niye herkeste bu rahatsızlıktan yok? Mantıklı gelmiyor bana bu.
Size de geçmiş olsun.

Aynı olay bende de var. 5+ yıldan uzun süredir bunun rahatsızlığını çekiyorum. Aile hekimliğine gittiğimde bana yüzüm ve saçım için Konazol şampuan ve saçlarımdaki kepek için de dermotave saç losyonu yazdı. İkisinin de kesinlikle faydası oluyor. Şampuan özellikle yüzüme direkt etki etti.

167811542080680825948876862910.jpg

Aynı olay bende de var. 5+ yıldan uzun süredir bunun rahatsızlığını çekiyorum. Aile hekimliğine gittiğimde bana yüzüm ve saçım için Konazol şampuan ve saçlarımdaki kepek için de dermotave saç losyonu yazdı. İkisinin de kesinlikle faydası oluyor. Şampuan özellikle yüzüme direkt etki etti.

Eki Görüntüle 1692177
Soldakini bir ara ben de kullanıyordum. İlk başta faydası oluyordu ama sonradan bağışıklık mı kazandı vücut nedir, fayda etmemeye başladı.
Sağdakini araştırayım. Teşekkür ederim...
Çok geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı