Seçilen alan ve istenilen meslek farklı ise ne olur?

• Konuyu başlatan P4L
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.835
Tyt'de hepsini çözmek zorundasın, ne kadar çok çözersen o kadar iyi. 9 ve 10. Sınıf konularını kapsıyor herkesin ortak gördüğü konular yani.

Ayt ise 11 ve 12. Sınıf konuları yani bölümünü seçtikten sonra göreceğin dersler. Ayt'de sayısal, eşit ağırlık, sözel olarak ayrılıyor. Sayısal puanı için matematik+fen, eşit ağırlık puanı için matematik+türkçe, sözel puanı için Türkçe+sosyal çözmen gerek. Hepsi aynı kitapçık içinde, 180 dakika mı ney işte toplam sürede istediğini çözebilirsin.

Ydt sınavı da ayt'nin olduğu gün öğleden sonra yapılıyor sadece dil sınavı o da artık hangi dilden gireceksen birkaç tane seçeneği var diye biliyorum onun da.

Lisede dil harici seçip sınavda yks'de dil sınavına da girip dil bölümüne giden birçok arkadaşım var çünkü dil öğrenmek için illa derse gerek yok, hobi olarak öğrenilen bir şey. Ama dil bölümü seçip de sayısal veya ea'dan sınava giren görmedim. Bu bölümlerde dersler hobi niyetine öğrenilecek kadar kolay değil. Olmak istediğin meslek neyse ona göre seçim yapman lazım lisede de. Mühendislik gibi meslekler istiyorsan sayısal seçeceksin.
Hocam kısaca bir hedef meslek belirlemeliyiz. Ve bu meslek hangi alanda ise o alanı seçip, dersleri sevmesek bile meslek için ilerleyip o mesleği edinmeliyiz. Bu şekilde mi?

Hocam kısaca bir hedef meslek belirlemeliyiz. Ve bu meslek hangi alanda ise o alanı seçip, dersleri sevmesek bile meslek için ilerleyip o mesleği edinmeliyiz. Bu şekilde mi?
Yani dersleri zor diye istemediğin bir meslek edinip tüm hayatını istemediğin bir meslekle geçirmektense öğrenim hayatında dişini sıkıp istediğin mesleği edinebilmek daha mantıklı. Biri 5-6 sene, diğeri 40 sene.

Yani dersleri zor diye istemediğin bir meslek edinip tüm hayatını istemediğin bir meslekle geçirmektense öğrenim hayatında dişini sıkıp istediğin mesleği edinebilmek daha mantıklı. Biri 5-6 sene, diğeri 40 sene.
hocam birde sayısalınız iyi değilse sayısal seçmeyin diyenler var. Benim sayısalım evet kötü ama benim meslek hedefim sayısal alanına giriyorsa seçmem doğru olmaz mı? Öğrenemez miyim sayısal?

hocam birde sayısalınız iyi değilse sayısal seçmeyin diyenler var. Benim sayısalım evet kötü ama benim meslek hedefim sayısal alanına giriyorsa seçmem doğru olmaz mı? Öğrenemez miyim sayısal?
Bunu lisede ilk 2 senenizde sizin anlamanız lazım. Ben bir şey diyemem.

Bu da pek mantıklı bir kıyas değil gibi. Mesela mühendisliklerin pek çoğunda matematik ve fizik çok önemli bir yer kaplar. Bir mühendis, işini yaparken bu dersleri kullanmayacak mi? Üniversite sınavı bitince bu derslerle ilişkisi bitmeyecek.

@P4L sayısal derslerde başarısız olmanız neyden kaynaklanıyor? Gerçekten sevmiyor musunuz? Doğuştan bu derslere baskın değil misiniz? Temel eksiğiniz mi var? Daha önce hiç ciddi bir şekilde oturup çalışayım dediniz mi?

Bu da pek mantıklı bir kıyas değil gibi. Mesela mühendisliklerin pek çoğunda matematik ve fizik çok önemli bir yer kaplar. Bir mühendis, işini yaparken bu dersleri kullanmayacak mi? Üniversite sınavı bitince bu derslerle ilişkisi bitmeyecek.

@P4L sayısal derslerde başarısız olmanız neyden kaynaklanıyor? Gerçekten sevmiyor musunuz? Doğuştan bu derslere baskın değil misiniz? Temel eksiğiniz mi var? Daha önce hiç ciddi bir şekilde oturup çalışayım dediniz mi?
1. Dönemin sınavlarında matematik sınavına girecektik. Ben de arkadaşlarla veya kendim tam hatırlamıyorum YouTube'dan da izlemiş olabilirim biraz çalıştım göz gezdirdim. Sınav notum yine düşük geldi evet ama sınav esnasında bir soru çözmüştüm anlayarak. Bu da beni mutlu etmişti anlayabiliyorum demek ki diyip içimden. Ama oturup saatlerce hiç ciddi sayısal değil, diğer dersleri de çalışmadım disiplinli şekilde hocam. 1 gün çalışsam diğer gün aynı sürekliliği devam ettiremiyorum, sıkıcı gelmeye başlıyor. En son şu gündelik plan uygulamasında kendime günlük planlar yazıyordum. Bugün şunu çöz, sınava hazırlan falan diye. Ama onu da 1 gün yapmıştım ve hepsini yapmamıştım. Tekrar başlasam ve bu sefer daha ufak günlük planlar yapsam iyi olur gibi. Süreklilik için sanırım gereken şey kendini sıkmaması insanın. Yani her gün her saat ders çalışmamalı. Bunları biliyorum (yanlışsa düzeltin) ama kafama mı oturmuyor da uygulamıyorum anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı