Seçilen disk GPT bölümü stilinde hatası

muratunnsal

Centipat
Bilgisayarıma Windows 10 kurmak istiyorum. Elimde Windows CD'si var. Boot mode UEFI olduğunda CD'den Boot hata veriyor Windows yükleme ekranına bile varmadan. Boot mode legacy yapınca CD çalışıyor. Windows kurulum ekranı açılıyor. Disk seçme bölümüne geldiğimde Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde diyor. İki türlü de çözemedim. Ne yapmam gerekiyor?

Sanırım DVD, MBR olarak formatlanmış. Bu yüzden kurulumda sorun yaşıyorsunuz.

İsterseniz UEFI olmadan devam edebilirsiniz. Tüm bölümleri silin ve yeniden oluşturun. İşe yaramazsa Shift+F10 tuşlarıyla komut ekranını açın ve sırasıyla aşağıdaki komutları girin:
  1. diskpart
  2. list disk
  3. sel disk x
    Buradaki x, sizin diskinizdir ve Disk x şeklinde gösterilir. Doğru diski seçmeye dikkat edin, boyutlarından anlayabilirsiniz.
  4. clean
  5. convert mbr
  6. exit
  7. exit
Ardından "Yenile" düğmesine basın.

Ama tavsiyem, UEFI olarak devam etmenizdir.

Bunun için en az 8 GB boyutunda bir USB bellek bulun ve aşağıdaki rehberden indireceğiniz ISO'yu USB'ye Rufus'tan GPT formatında yazdıırın.

Legacy kurulum MBR diske yapılabilir. Legacy kuracaksanız diskteki bütün bölümleri silin ve yeniden bölüm oluşturun. Bu işlem diski Master Boot Record ile düzenleyecektir.

Olmazsa diskpart kullanın:

Cd ile denemeden önce usb kurulumunu denemiştim onda da bi hata vermişti o yüzden cd ye geçtim. Şimdi tekrar usb hazırlıyorum hata verirse yazarım buraya hatayı
Dediğiniz gibi usb ile kurulum yapmaya çalıştım. Disk seçimini de geçebildim bu sefer sorunsuz. Ama kurulumda %60 a geldiğinde uzun bir süre ilerlemedi sonra da bu hatayı aldım
1585591491620937924779122179649.jpg

Iso dosyasını burdan indirmiştim hata olduğunu sanmıyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı