Seçim 2024 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Oyların çocuğunu yrp böldü yrp ne kadar oy bölmüş olsa da ama seçimde gerçekten bir şaşırtıcılık var Artvin bursa gibi ilerin kaybedilmesi AKP için büyük bir kayıp.

Ve tabii ki de dem partinin doğu tarafında haddinden fazla güçlenmesi.

Hahahhah usta bursa neysede Artvin tamamen sol görüşdür yusufeli hariç sallamayalım lütfen

Hahahhah usta bursa neysede Artvin tamamen sol görüşdür yusufeli hariç sallamayalım lütfen

Yusufeliyi de CHP kazanmıştır zaten ama bursa kendine geldi şükür
 
Hahahhah usta bursa neysede Artvin tamamen sol görüşdür yusufeli hariç sallamayalım lütfen.

Yusufeliyi de CHP kazanmıştır zaten ama bursa kendine geldi şükür.

Siyaset yapmak için gelmedik hocam seçimin genelinin neden bu kadar şaşırtıcı olduğunu konuşmak için geldik lütfen muhalefet yapmayın.
 
@icasilverballers Türk milletinin tavır koymada geç kaldığı doğrudur. Ancak Demirel'in dediği gibi boş tencerenin deviremeyeceği iktidar da yoktur.
Halk 2023'te niçin kızmadı? Kızdı ama 6'lı masa denilen saçmalık yüzünden ben dahil kimse Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemedi. Zira bize sundukları devlet teşkilat yapısı aşırı saçmadır. %1 oyu olmayan partileri devlet yönetimine ortak edecek üstelik fikir ayrılıkları yüzünden hükümet zaten 1 yıl bile dayanamayacaktı. Yani 2023 yılında sorun halktan ziyade adaylardaydı. Şimdi ise Ak parti seçmeni ya sandığa gitmedi ya da tercihini değiştirdi. Siz bekliyorsunuz ki halk bir anda Murat Kurum'u %10'a indirsin. Böyle bir şey olamaz. Zira muhalefet doğru bir siyasi yol izlemiyordu, ha şu an izliyor mu onu zaman gösterecek, o yüzden de halk muhalefete oy vermiyordu. 25 yıldır niye gitmiyorlar sorusunun cevabı biraz da muhalefette gizli. Sen ise gördügüm kadarıyla 25 yıldır böylesine bir iktidarı gönderemeyen bir muhalefetin olduğu bir ülkede yaşadığın için sandığa küsmüşsün. Ama bak ben sana diyorum ki senin sandığa gitmemen hiç bir şeyi düzeltmiyor. Senin psikolojini dahi düzeltmiyor. Sokakta sığınmacı gördüğün zaman, 1 kilo eti 600 liraya aldığın zaman zaten ülkenin perişan hali gene senin canını sıkacak. Cumhuriyet ise sana bunu değiştirmek için bir hak tanıyor lakin sen bu hakkı kullanmayı reddediyorsun. Bunun da sebebini gene ülkenin ve iç siyasetin kötülüğüne yoruyorsun. Sonra da bak 2011 yılında Fetönün desteklediği bir referandum yapılıyor senin gibilerin sayesinde senin istemediğin bir sonuç çıkıyor sandıktan. Sonra diyorsun ki "ya çok kötü oldu yaa" eee oturursan öyle olur. Bu vatan senin şehit yahut gazi olmuş dedenden ve didinip durmuş ninenden sana yadigar. Sana savaş da öl demiyoruz. Sandığa git diyoruz. Zira sandığa gitmek her ülkede olduğu gibi bir vatan borcudur. "Benim oyum mu kurtaracakmış vatanı" evet canım kardeşim, evet.
"E ama 25 yıldır bu iktidar gitmiyor" ne güzel bahane ya. O zaman vatanı bu iktidar ge destekçilerine bırakıp gidelim ne dersin?
Sonra bir de Mustafa Kemal gelse de şu halimize bir baksa derler. Ulan o adam kalkıp gelse gençlerin yüzune tükürür be. Bir gençlik düşün ki vatanı için çabalamayı geç sandığa dahi gitmiyor. "Almanya'da gençler siyaset konuşmuyooo bananeee" senin ülken de Almanya gibi müreffeh olana dek mücadeleye devam etmen lazım. "Banane ya ben ne kurtarıcam zorunda mıyım?" Zorunda değilsin ancak kurtulmasını istemediğin ve kurtarmak için çaba göstermediğin vatan da senin değildir. Adamlar hanedandan ihanet yemiş durmamış, mücadele edip vatanı yeniden ihya etmiş sen de 25 yıldır bu iktidarı tutan bir seçmenin ve kötü bir muhalefet var diye bırakıp gidiyorsun. Ben sana ne deyim?

@Ahmsef Oy vermemek yasa gereği bir hak değildir. Oy vermek bir vatan borcudur. Çoğu ülkede de durum böyle. "Sonuç ne olursa olsun kabulümdür, şikayet etmeyeceğim. Devlet olsun da hükümetten banane." Diyorsan, ki yanlış bir düşünce de, gitme sandığa. Ama şikayet etme hakkın olmaz bu sefer.

Chp'ye bir melek değil, oy vermekse zorunluluk değil. Akp'ye ot vermek de günah değil. Burada mühim olan senin kendi vatanını daha aydınlık günlere kavuşturmak için doğru olduğunu düşündüğün bir tercihte bulunman. Zaten oy vermek de o yüzden vatan borcudur. Zira sen vatanın daha iyi olsun diye bir tercihte bulunarak vatanını geliştiriyorsun.

Chp kurtarıcı değil. Zaten böyle birşey de söylemedim. Şayet sen Akp'yi tercih edince yurdun için daha hayırlı olacağına inanıyorsan oyunu ona verebilirsin. Yeter ki niyetin vatanın hayrı olsun.

Benim orada kastettiğim şu: bu millet 25 senelik bir iktidarı ikinci parti yapıyorsa her iktidarı göndermesini bilir. Yani yarın başa CHP geçtiğinde onu da yollamasını iyi bilir. Milletleri kurtaran onun azmi ve kararlılığıdır. Partileri değil. Hiçbir siyasi parti gelip de milleti kurtarmaz. O şeref yalnızca milletin kendisine aittir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı