Almanya dünyanın en iyi ekonomisinin başında geliyor 30 yıl öncesinden buralara geldik ve senin şuanki halimizi almanyayla kıyaslaman doğru değil. Birde gerimizde bıraktıklarımıza bak ?
Türkiye şuan dünyanın en iyi ilk 17. ekonomisinde bize yeterli değil evet ama elinde 6700k varken gidipte kendini 8700k ile kıyaslamak doğru değil demek istiyorum.
Almanya dünyanın en iyi ekonomisinin başında geliyor 30 yıl öncesinden buralara geldik ve senin şuanki halimizi almanyayla kıyaslaman doğru değil. Birde gerimizde bıraktıklarımıza bak ?
Türkiye şuan dünyanın en iyi ilk 17. ekonomisinde bize yeterli değil evet ama elinde 6700k varken gidipte kendini 8700k ile kıyaslamak doğru değil demek istiyorum.
Arkadaşım neden hala anlamak istemiyorsun ? Zaten bizde Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra çok hızlı toparlandığını, bize ekonomide çok fazla fark attığını söylüyoruz. Peki Türkiye neden gelişemiyor, neden Almanya gibi toparlanmıyor ? Çünkü ülkede daha kendi padişahlarımızın ismini verdiğimiz köprüleri bile yabancılara yaptırıyoruz. Her şeye para olarak bakmayın diyorsun. Adamlar bellerinde silah ile dolaşıyor önüne gelene sataşıyor, ceplerinde bıçak etrafta ağalık taslıyorlar. Zaten mahkemeye versen hiç bir sonuç elde edemiyorsun. Ama müzisyenler ve doğruyu söyleyen gazeteciler hapse atılıyor. Sence insanlar bu konuda iyi hizmet almış mı oluyor ? Eğitim desen zaten isteyen istediği anda sistemi değiştiriyor tüm dengeyi bozuyor umrunda değil.
5-6 yıl içinde hiç bir zaman USD'de tarihi bir düşüş göremezsiniz yön her daim yukarı yönde, eğer kendinizi avutmak istiyorsanız malum kanalların kurda 4-5 kuruşluk düşüşleri tarihi düşüş gibi lanse etmelerini mehter marşı eşliğinde izleyebilirsiniz.