Seçim süreci nasıl işler?

Hamsi ismaH

Hectopat
Arkadaşlar bu seçim algoritması nasıl bir şey?
2. tura kalınca ne oluyor ve baraj falan geçilince ne oluyor?

Bir sürü sorum var ve bu yıl ben de oy kullanacağım, cevaplayacak varsa sırayla soracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu seçim algoritması nasıl bir şey?
2. tura kalınca ne oluyor ve baraj falan geçilince ne oluyor?

Bir sürü sorum var ve bu yıl ben de oy kullanacağım, cevaplayacak varsa sırayla soracağım.
2. tura kalınması demek en yüksek oy alan 2 partinin 2. turda birbiriyle kapışması oluyor.

İlk turda bütün adaylar sıralanacağından oylar çok bölünecek ve yüksek ihtimalle kimse %50 + 1'i koyup ilk turda seçilemeyecek. 2018'de ilk turda kazanılmıştı.

İkinci turda da yine yüksek ihtimalle 2 zıt ideoloji kapışacak ve bu sefer devreye kararsızlar ile ilk turda farklı adaylara verenler de dahil olacağı için farklı farklı senaryolar ortaya çıkabilir.

Sandıklar açılır ve ajanslar Erdoğan'ı 60 70'den başlatır muhalefet açıklama yapar sandıklarda kalın 60 70 olan oy yavaş yavaş 50 bandına düşer ve Erdoğan yine 50+1'i alır muhalefet "koyunlar seçimde hile var" der AKP liler "bak nasıl yendik" der yine aynı seçim fasafisosu.

2.tura kalırsa kararsızlar devreye girer sonuçlar birbirine çok yakın olur 49'a 51 gibi ama sanmıyorum bu zamandan sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı