Seçimden sonra dolar düşer mi?

Herkes firlayacak diyor. Ben Euro'nun yükselmesi taraftariyim daha cok :)
Euro'nun fırlaması Türkiye olarak bizim işimize de geliyor. Sonuçta ithal ettiğimiz malları dolarla alıp Euro ile Avrupa'ya satıyoruz. Euro ne kadar artar ve dolar ne kadar azalırsa bizim için o kadar iyi.

Dolar TL seviyesi şuan, olması gerektiği gibi. Zaten 3.5 tl olması yanlıştı çünkü bizim paramız şişirme olarak o kadar değerliydi. Ben rahip falan işlerinin de kurmaca olduğunu düşünüyorum. Bunu ithalat ve ihracatın şimdi neredeyse dengeye gelmesiyle açıklayabiliriz. Halkımızın bir kesimi malesef fırsatçı ve yurtdışından, güçlü TL sayesinde çok ucuza getirdiği malları yıllarca burada yüksek kar ederek sattılar ve bu mallar içeride çok kolay üretilebilecek mallardı. Bundan sonra ihracatçı ve üretici için fırsat doğdu. Üretin dışarıya satın pahalı dolar ve euro kazanarak burada zengin olun. Bundan sonra dolar enflasyon kadar zamlanır. Dolar şimdi 5.5 TL ise bir sene sonra enflasyon yüzde 15 olsa 6.25-6.5TL arası olur

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı