KK tek başına olsa başaramaz derdim ama bu bir ittifak ve yalnız değil. Zaten Kılıçdaroğlu tek başına karar verse bu kadar oy alacak potansiyeli de yok. KK güven sağlaması için en başta kendi aday olmamalıydı ama bir kere girdik bu yola maalesef. Millet cebine bakıyor da cebine giren para 3 ay geçmeden eriyor ve AKP devam ederse bu ekonomik politika da devam edecek. Elbette bunu 30 yaş üstüne anlatmak çok zor, o seçmeni ikna etmek için de KK dışında bir aday lazımdı. Fakat şu anda odaklanmamız gereken tek şey anayasal haklarımızın risk altında olduğu.Peki sence kk bu işi başarabilir mi o potansiyel var mı onda?
Ayrıca bence vatandaş yargıdan adaletten hatta terörden önce cebine bakıyor cebinde para varsa olay bitmiştir yoksa ve o parayı kazandıracağına inandığı bir liderde yoksa ağzıyla kuştutsa kimse seçilemez.
Örnek AKP'nin son yaptığı işler eyt, kamu işçisi, emekli vs. Maaş artışı bunun yanı sıra diğer yaptığı işler yemeğe tuz serpiştirmek gibi.
Şimdi böyle bir lider varken ve kk nın durumu belli iken millet sence istikrardan yana olmak varken ne olacağı belli olmayan bir hükümeti seçer mi?
Kaldıki baktığında görünen o ki 11 parti olacak kimin ne yaptığı belli olmayacak.Bu şekilde kazanan sadece chp nin yanındaki sinekler oldu bunu 30 yaşından yukarısı olan kişilere anlatamassın neticede anlatamamışda. Madem kk gönderilecekti bunu seçimden 1 yıl önce yapacaklardı 8-9 kere kaybetmiş daha ne kadar kaybetmesi gerek gönderilmesi için?Gönderilmesini Seçimden sonraya bırakırsan olacağı bu işde.
Kk tek başına olsa başaramaz derdim ama bu bir ittifak ve yalnız değil. Zaten kılıçdaroğlu tek başına karar verse bu kadar oy alacak potansiyeli de yok. Kk güven sağlaması için en başta kendi aday olmamalıydı ama bir kere girdik bu yola maalesef. Millet cebine bakıyor da cebine giren para 3 ay geçmeden eriyor ve AKP devam ederse bu ekonomik politika da devam edecek. Elbette bunu 30 yaş üstüne anlatmak çok zor, o seçmeni ikna etmek için de kk dışında bir aday lazımdı. Fakat şu anda odaklanmamız gereken tek şey anayasal haklarımızın risk altında olduğu.
Her ne kadar Cumhurbaşkanı'nın yanında etkisiz eleman gibi olsalar da hem hüdapar hem yeniden Refah'ın mecliste şu anki vaatleriyle bulunmaları en büyük tehlike. Ülkeyi bu hale sokan şey yıllardır muhalefetin olmayışıydı. Bu seçimle birlikte ilk defa iktidar muhalif tarafın da desteğini alma ihtiyacı duyuyor 2. tur için. CHP'nin şimdiye kadarki ucube tavrı yüzünden oy atarken 500 defa düşünüyor herkes ben ne yapıyorum diye, ancak iktidar tarafının da artık savunulacak bir yanı kaldığını zannetmiyorum.
Öyle çalışsa sistem öyle yapardık. O 2 adamın yüzde 10'dan fazla oy alma şansı yok o yüzden vermiyoruz. Ayrıca herkesin eşit söz hakkı olan bir sistem oluşacak öyle yaparlarsa. Neyini beğenmediniz anlamadım. Ayrıca Hüda Par'ı meclise almak bile başlı başına Türklüğe hakaret. Tartışmaya açık bile değil. Ayrıca anayasaya da aykırı.Hüdapar der değişirmi sence ilk 4 madde? Eğri oturup düz konuşalım gram faydası olmayan bir partinin dediği olur mu sence? Ama muhalefette oluyor işte adamlar 14 -10 vekil alıyor şimdi de Sinan Oğan la Ümit Özdağ a bakanlık verecekmiş. Peki sen sağa sola vekil dağıtıp bakanlık vereceksen biz sana neden oy verelimki? Direk o kişilerle partilere verelim gitsin.
Vallaha sizi bilemem hocam. Şahsen biz 20 senedir aynı adama yedirmekten bıktık. Biraz değişiklik olsun az da diğer taraf yesin. Azıcık da kardeş yemesin mi? Dünyanın en basit mantığı. Elimizde 2 seçenek var 20 senedir olanı mı seçelim yoksa diğer şansımızı mı deneyelim?Koltuk sevdalısı zaten kılıçdaroğlu bende kolay kolay bırakacağını düşünmüyorum tek beyaz kurt değil muhalefet seçmeni de bu şekil düşünüyor ve çok yanlış.
Kılıçdaroğlu'nun hataları yok demedik zaten. Ayrıca HDP ile ittifak falan yapıldığı yok.
Şöyle bir yorumda bulunayım önden baktıklarımla. 2 taraftan biri seçilecek. Ne yaparsak yapalım bu 2 adaydan biri cb olacak zaten. Şimdi bana söyleyin. Ben gidip şeriat isteyen Türk kelimesini kaldıracağız diyen anayasanın ilk 4 maddesi tartışılabilmeli diyen Kürdistan sözü veren partiye mi oy vereyim? Yoksa bu attıklarınızı diyene mi? Ayrıca bir videosu var ki yargılayacağız ona göre hapis cezası alacak tarzı birşey söylüyor. Yani ne yapacağını net şekilde bilemiyoruz diğer deyişle. Ayrıca bırakın Kk'yı şuan Rte'nin karşısına banyomdaki örümcek çıkıp ben adayım dese ona oy veririm. Ve söylediğim gibi ben Türk düşmanı bir adamın partisinin yönetimimizde olmasını istemiyorum. Adamlar direkt biz Pkk ile ittifak yapabiliriz dedi var mı bundan ötesi hocam? Allah için şuan muhalefete muhalefet olmayın.Hocam bu konuda geçen sayfada birkaç video attığım mesajım var bir izleyin onları sonra geri dönüş yapın buraya olur mu?
Adamlar direkt biz PKK ile ittifak yapabiliriz dedi var mı bundan ötesi hocam? Allah için şu an muhalefete muhalefet olmayın.
Kılıçdaroğlu'nun hataları yok demedik ki zaten. Ayrıca HDP ile ittifak falan yapıldığı yok. 6'lı masa içerisinde bile değil. Ve mansur aday olsa da çok oy kaybedilecekti. Mesela HDP desteğini alamazdık ve oy yine aşağı yukarı 40'larda kalırdı. Kimse inkar edemez ki adam aday olacağım diye diretti ama son 2 3 aydır mis gibi muhalefetlik yapıyor. Ve kusura bakmayın ama gidip de hüda par ile HDP arasında bir tercih yapıp da hüda Par'ı seçiyorsanız size her şey müstahak. Karınıza kızınıza zorla türban taktırıp haklarını elinden aldıklarında da HDP ile ittifak yapıyorlar ama diyebilecek misiniz merak ediyorum. Parti fanı falan değilim bu arada sadece değişim istiyorum bıktım artık. Ona göre düşünün.