KK tek başına olsa başaramaz derdim ama bu bir ittifak ve yalnız değil. Zaten Kılıçdaroğlu tek başına karar verse bu kadar oy alacak potansiyeli de yok. KK güven sağlaması için en başta kendi aday olmamalıydı ama bir kere girdik bu yola maalesef. Millet cebine bakıyor da cebine giren para 3 ay geçmeden eriyor ve AKP devam ederse bu ekonomik politika da devam edecek. Elbette bunu 30 yaş üstüne anlatmak çok zor, o seçmeni ikna etmek için de KK dışında bir aday lazımdı. Fakat şu anda odaklanmamız gereken tek şey anayasal haklarımızın risk altında olduğu.Peki sence kk bu işi başarabilir mi o potansiyel var mı onda?
Ayrıca bence vatandaş yargıdan adaletten hatta terörden önce cebine bakıyor cebinde para varsa olay bitmiştir yoksa ve o parayı kazandıracağına inandığı bir liderde yoksa ağzıyla kuştutsa kimse seçilemez.
Örnek AKP'nin son yaptığı işler eyt, kamu işçisi, emekli vs. Maaş artışı bunun yanı sıra diğer yaptığı işler yemeğe tuz serpiştirmek gibi.
Şimdi böyle bir lider varken ve kk nın durumu belli iken millet sence istikrardan yana olmak varken ne olacağı belli olmayan bir hükümeti seçer mi?
Kaldıki baktığında görünen o ki 11 parti olacak kimin ne yaptığı belli olmayacak.Bu şekilde kazanan sadece chp nin yanındaki sinekler oldu bunu 30 yaşından yukarısı olan kişilere anlatamassın neticede anlatamamışda. Madem kk gönderilecekti bunu seçimden 1 yıl önce yapacaklardı 8-9 kere kaybetmiş daha ne kadar kaybetmesi gerek gönderilmesi için?Gönderilmesini Seçimden sonraya bırakırsan olacağı bu işde.
Her ne kadar Cumhurbaşkanının yanında etkisiz eleman gibi olsalar da hem Hüdapar hem Yeniden Refah'ın mecliste şu anki vaatleriyle bulunmaları en büyük tehlike. Ülkeyi bu hale sokan şey yıllardır muhalefetin olmayışıydı. Bu seçimle birlikte ilk defa iktidar muhalif tarafın da desteğini alma ihtiyacı duyuyor 2. tur için. CHP'nin şimdiye kadarki ucube tavrı yüzünden oy atarken 500 defa düşünüyor herkes ben ne yapıyorum diye, ancak iktidar tarafının da artık savunulacak bir yanı kaldığını zannetmiyorum.