Seçimlerde hile mi yapıldı?


Hocam dediğim gibi böyle bakmak yanlış geliyor bana. Ben şahsen sinan oğandan yanayım. Evet iktidar gerçekten sıktı ve değişmesi gerekiyor ama 5 sene koltukta oturan birini göndermekte zor. Hüda par diyorsunuz ama tip ile ysp ittifak biliyorsunuz ve tip CHP'yi destekliyor içimde az bile olsa bir korku var ekleyeyim. Ya her şey çok kötü olacak ya da aynı şekil devam edeceğiz.
 
Tamam hocam. Siz gidip Akp'Ye oy verin. Ama söylediğim gibi. Karınızı kızınızı kapatıp haklarını ellerinden aldıklarında da gelip forumda ağlamayın. Ayrıca Hdp'nin desteğini almak demek onlara bakanlık vereceğiz şunu vereceğiz demek değil. Kk kürt haklarını koruyacağım falan dediğinden adamlar bize oy veriyor. O yüzden desteklerine diğer adıyla oylarına ihtiyacımız var. Kim dedi size Chp iktidar olunca Hdp'ye ülke yönetiminde söz vereceklerini? Hadi onu geçtim parlamenter sistem geri gelecek. Hdp yönetimde olsa bile istediklerini yapamayacaklardı. Ki dediğim gibi 6'lı masada bile yoklar. Tutturmuşsunuz bir HDP Kürdistan mevzusunu yıllardır aynı terane. Daha geçen desteklediğin adam millete işkence edip öldüren bir hizbullahçıyı serbest bırakmadı mı? Siz Chp kazanınca dağdan teröristlerin ineceğine falan da inanıyorsunuzdur şimdi.
 

Hocam isme pek gerek yok belli zaten. Bazı sandıklarda MHP 0 oy ysp 220 oy almış. Yerleri değiştirilmiş hatta muharrem inceye bile oy çalınmış. Gayet açık urfada göz göre göre pusulalara oy basılıyor ve bu yayınlanıyor çalan adam korkmuyor bile çünkü biliyor başına bir şey gelmeyecek halk sessiz kalacak.
 
Hocam Oğan da çıkarcı biraz. Akp istediklerini gerçekleştirse onları bile desteklerler. Bu kadar yaptıklarına rağmen. Ama bir düşünün. 20 senedir ne kazandık? Hiçbir şey. Değişim için en ufak şans dahi olsa bunu denememiz gerekiyor. Emin olun şuankinden daha kötü olamaz durum. Evet o dediğiniz olay biraz problem ama dediğim gibi Hüda par'a yönetimde söz vermekten iyidir. Bir değneğin iki ucu da sivriyse en az sivri olan uca dayanacağız hocam yapacak birşey yok.
 
HDP'nin sesinin bu kadar çıkması ve gündem olma sebebi yıllar önce yaşadığımız çözüm sürecinden geçmiyor mu? Halen internette tonla video var çözüm süreci adına yaşadığımız rezilliklerin. Doğu'da HDP/YSP'nin milyonlarca oyu var. Bu kadar insan neden CHP AKP vermek yerine PKK ile eşdeğer tuttuğumuz partilere oy atıyorlar?
Burada bir sorun var demek ki. Bu sorunu göz ardı ederek, 10 milyon insana terörist diyerek hiçbir yere varamadık daha önce. CHP'nin yapmaya çalıştığı şey de geçmişten beri doğu bölgesinde hakkında anlatılanların etkisini aza indirmek. Bunu PKK sempatizanlarıyla yola çıkmakla yapmaması gerekirdi ama CHP'nin mantığının arkasında böyle bir düşünce var. Şu anda ise CHP'nin ittifak olduğu partiler arasında HDP yok. AKP'nin Hüdapar'la yaptığı ittifakın ardında hangi düşünce var çözemedim ama henüz. Dişe değecek oyları da yok adamların. Şu anda önemli olan şey demokrasinin daha da güçlenmesini sağlayacak kararı almak. Tutuklu gazeteci sayısında rekor kırdığımız bir yönetimle de bunu sağlayamayız elbette.
 
Onu anlatmaya çalışıyorum ben de. Ama arkadaş ittifak mevzusunun ne olduğunu bilmiyor bide bana açıp sözlük anlamına bak falan diyor . Çok net açıklamışsınız elinize sağlık. Bazı insanlar olayın ne kadar kritik olduğunun farkında değil daha.
 

Oğan çıkarcılığını gayet normal buluyorum çünkü tanınan bir aday değil. Eminim insanlar pusulada görünce bu kim falan demiştir. Şu an programdan programa çıkıp partisini ve kendisi tanıtıyor ama millet ittifakına destek vericeğini düşünüyorum.
 
Umarım öyle yapar. Keza bu seçimi kazanmak zorundayız. Eğer boş oy atmak gibi bir düşünceniz varsa lütfen yapmayın. 1 oya bile ihtiyaç var. Demokrasiyi kurtarma seçimindeyiz unutmayın.
 
Herkes yıllardır bu seçimi bekliyordu. Gergin olmak gayet doğal ama ne olursa olsun iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürmemiz gerek. 2. Tura kalan seçim gecesi savaş çıktı sandım burada, o kadar çok silah attılar ki... İyi kötü sakince şu süreci atlatırız umarım.
 
Vallaha hocam malum parti kazanırsa atlatamayız. Ben 5 yıl daha dayanamam sizi bilemem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…