Seçmen Sayısı Ve Kullanılan Oy

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sandıkların %100 açılmış ve İmamoğlu önde çıkmış. İnstagram da gördüm yine.
İtiraz yaptıkları kısım 300.000 kadar geçersiz oy olması. Bana göre de madem bu kadar geçersiz oy var iken bu oylar geçersiz kılınırken akpliler de oradaydı. O zaman geçersizdi de şimdi mi geçersizliği konuşuluyor? Anlamış değilim.

Sizde haklısınız da hiçbirine oy vermek gelmiyor içimden.
İçinizden hiç bir partiye oy vermek gelmiyorsa, bağımsız adaylara oy atın. Farkında olmadan yine baştaki insanlara oy vermiş oluyorsunuz.
Her seçimde ciddi bir kesim oy kullanmıyor ve bunu bende sorguluyorum. Bende bayıla bayıla oy vermeye gitmiyorum, ancak yapılması gereken önemli şeylerden birisidir bu. Yıllarca ülkenin, şehrinin, ilçenin başında olacak insanları seçiyorsun ve iyi hizmet etmesini beklersin. Oy vermiyorlarsa, hiçbir şekilde siyasetçilere iyi veya kötü laf etme hakkı yoktur. Siyaset zerre umrumda değil, iyi hizmet etsinler yeter. Öğrenci kardeşlerimde şehrime gidemiyorum diye bahane etmesinler bence, gerçekten gitmek isteyen gider. Sürüyle iş var öğrencilere, en basiti günlük olarak markette ürün tanıtımı yaparak veya anketörlük yaparak iki günde yol parası çıkartılır. İş gerçekten şehrine gidip, oy vermek istemekte bitiyor. Bu başka şehirde çalışıp, ikametgahı hala başka şehirde olan varsa onun içinde geçerlidir. Bir şekilde bir bahane bulunuyor.

Bu arada Ekrem İmamoğlu bir teyzeyle konuşmuştu. Teyzeye seçimi kazanıp kahveni içeceğim demişti. Umarım teyzeyi ziyarete gider. Bir kahvesini içsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fox TV'ye yaptığı açıklamada gideceğini söyledi. Facebook'ta var.

Ülkenin sorunu bu. Seviyor olabilir bir kişi bir kişiyi ama toz kondurmamak anlaşılır şey değil. Bu insanlar halka hizmet için seçiliyor. Kendi ceplerini tanıdıkların ceplerini doldurmak için değil. Ispanak niye pahalı? Kırağı vurmuş soğuk olmuş ondan. Doğalgaz?

Kimseyi bu kadar savunmak akıl kari değil. Hatası olunca gözleri bağlı bir şekilde görmezden gelmek cahillikten başka bir şey değildir.

Not: Diğer konu kilitlendi. Nedeni belli. 2 günden fazla süredir oturup konuşuyoruz konuda. Bir kişi geliyor ne konu kalıyor ne bir şey.

Bunları geçsinler efendim... CHP'nin geçersiz oyları ne olacak ondan haber versinler? AKP'nin var da, CHP'nin geçersiz oyu hiç mi yok? Demek ki CHP geçersiz oylar yüzünden açık ara birinciliği kaçırmış durumda, siz bunu konuşun. Diyorum ya, bizler kirli siyaseti AKP'den öğrendik. AKP, oyunda kaybedince ortalığı karıştıran çocuklara benziyor.

Seçim resmen bitti. Türkiye geneli sandık oranı %100 oldu.

Hiç uzatmanın manası yok. Seçimler bitti. Sonuçlar da doğru yani. Tutanakta da her şeyin doğru olduğu yazıyor. Adamlar itiraz etmiş ama doğru çıkıyor yine. Daha kaç kere itiraz edecekler? Yeter artık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…