SECOH-QAD.exe ve SECOH-QAD.dll virüsleri zararlı mıdır?

asdasdffggg

Centipat
Merhaba arkadaşlar, ben daha bugün Kaspersky ile tam tarama yaptım ve bilgisayarım 2 tane zararlı virüs buldu isimleri: SECOH-QAD.exe ve SECOH-QAD.dll. Sizce bu virüsler zararlı mı, bilgisayara zarar verir mi? Biraz araştırdım ve bunun orijinal bir Windows işletim sistemi olmadığından kaynaklandığını buldum. Aslında Laptop'u ilk aldığımda Windows işletim sistemi orijinal idi. Ancak bilgisayarcıya SSD taktırınca orijinal olmayan işletim sistemi kurmuşlar. Bu virüsü bilgisayardan nasıl kaldırabilirim yardım eder misiniz? (Kaspersky ile sildim ancak çok güvenemedim. Şu anda tekrar başlattım taramayı. 1-2 saat içinde tekrar döneceğim)(bilgisayarı açtığımda herhangi bir program açılmıyor sadece google açılıyor o kadar.)

Son düzenleme:
KMSpico adlı program ile lisanslanmış bir işletim sistemi olduğu için bulmuş.
yani zararlımıdır? Bazı yerlerde trojan virüsü deniyor nasıl silebilirim?
1583681454462.png

şimdide bir sorun yok dedi. Sizce silinmişmidir? Ayrıca az önce 736bin dosya taradı şimdi 300bin dosya taradı neden?

Son düzenleme:
Arkadaşlar virüsü sildim.Bilgisayardaki bütün resimleri vs yedeğini aldım.Ancak Sizce orijinal Windows'a geçmeli miyim? Bundan sonrada aynı program ile bulaşma riski var mıdır?Program bilgisayarda yüklü değil.Ancak yinede şüphelendim. Bu arada orijinal Windows geçmek için yeterli bütçem yok(1000 TL falan orijinal Windows :D)

Arkadaşlar virüsü sildim. Bilgisayardaki bütün resimleri vs yedeğini aldım. Ancak sizce orijinal Windows'a geçmeli miyim? Bundan sonrada aynı program ile bulaşma riski var mıdır? Program bilgisayarda yüklü değil. Ancak yine de şüphelendim. Bu arada orijinal Windows geçmek için yeterli bütçem yok(1000 TL falan orijinal Windows :D)

İnternette 30-40 TL civarlarına OEM keyler satılıyordu. Onları deneyebilirsin çoğu kişi memnun kalmış ben kullanmadım bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı