Çözüldü Secure Boot ayarı değiştirdikten sonra PC BIOS'ta kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Patron61

Attopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Bugün bir konuda fikrinize ihtiyacım var. FIFA 23 oynamak için güvenli ön yükleme ayarlarını yapayım dedim Secure Boot ayarlarını değiştirdim kaydedip bilgisayarı açtığımda ise BIOS ekranı açılıp durdu. Bir türlü işletim sisteminden başlatamadım bilgisayarı. Ayarları sıfırladım yine aynı kalıyor görsel olarak aşağı ekleyeceğim fikir önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Ve boot mode selecet sekmesi UEFI seçili onu da değiştiremiyorum. Sistem Windows 11 desteklemiyordu, kurunca böyle sorunlar oldu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu şekilde ayarlar secure boot ayarını disabled yapsamda düzelmiyor sorun

Dosya Ekleri

• IMG_20230716_152323.jpg
    IMG_20230716_152323.jpg
    192,9 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20230716_152357.jpg
    IMG_20230716_152357.jpg
    195,9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230716_152417.jpg
    IMG_20230716_152417.jpg
    191 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Çözüm
Kurulum USB'si UEFI mi?

Şu an bir ayar denedim ve Advanced menüsünden disklerin hepsi kapalı konuma gelmişti düzelttim sonra UEFI yazılı diski taktım ve gördü format işlemini hallettim. Düzeldi şu an çünkü UEFI olarak BIOS'ta seçili ve bende UEFI format diski ile UEFI sürümü Windows 11 kurulumunu başlattım. MBR disk bölüm hatasını da komut isteminden yazdığım kodlar ile düzelttim şu an. Sorunsuz kurulum tamamlandı. ☺️
BIOS Mode Select Legacy yapıp deneyebilirsiniz. UEFI olunca Boot Manager olması gerekir. Bir de tam sistem bileşenleri neydi? Windows 11 olmadığı sürece Secure Boot zorunluluğu olmaması lazım.

BIOS mode select legacy yapıp deneyebilirsiniz. UEFI olunca Boot Manager olması gerekir. Bir de tam sistem bileşenleri neydi? Windows 11 olmadığı sürece Secure Boot zorunluluğu olmaması lazım.

Windows 11 kuruluydu yalnız sanırım UEFI değildi bugün işte FIFA 23 oynamak için güvenli yükleme hatası alınca BIOS'tan değişirdim ayarı lakin açılmadı sistem hep 1. görsel ve sonra 2. görsele atıyor du bilgisayar. Format atmak için boot menüye girdiğimde de hiçbir şey gözükmüyor du ne hard disk ne de USB bellek gözükmedi sistem böyle kaldı. Boot mode select kısmı UEFI seçili ve değiştiremiyorum orayı da.

Kurulum USB'si UEFI mi?

Şu an bir ayar denedim ve Advanced menüsünden disklerin hepsi kapalı konuma gelmişti düzelttim sonra UEFI yazılı diski taktım ve gördü format işlemini hallettim. Düzeldi şu an çünkü UEFI olarak BIOS'ta seçili ve bende UEFI format diski ile UEFI sürümü Windows 11 kurulumunu başlattım. MBR disk bölüm hatasını da komut isteminden yazdığım kodlar ile düzelttim şu an. Sorunsuz kurulum tamamlandı. ☺️

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı