Steam Tools güvenilir mi?

Bilmediğiniz şeyler var. Steamtools virüslü değil. Sistemi ise Steam'den herhangi bir oyunu satın aldığımızda manifest dosyaları oluşur. Bu dosyaları bir yerde toplanır sonra bir tane Lua betiği oluşturulur oyunun bilgilerini yazdığı sonra steamtools bir tane Steam'ın Config klasörüne bir tane klasör oluşturur bu da Steam'e kaydedir steamtools manifestlei ve Lua'ları attığımızda Lua'lar Config'deki klasöre gider manifestlerde depotche yani oyunu satın aldığımzda manifestlerin oluştuğu klasörlere atılır böylece oyunlar Steam'de gözükür. Ban sebebi yoktur çünkü Steam bunu göremez ve Lua betiği neredeyse tüm oyunlarda kullanılıyor.

Steam bir şey yapamazı anladım peki steamtoolsun virüs - zararlı içermediğinden nasıl emin olabiliriz fikrin var mı?

Her şeyini sildim kendiniz bakabilirsiniz çok kolay sadece şöyle söyleyeyim kısaca keylogger var ve greenluma kullanabilirsiniz daha iyi.

Keylogger.

Greenluma muadil mi? Bilgi verir misiniz? Sanal makinede steamtools ve swa V2 denedim virüs yok şu anlık Malwarebytes taradı temiz diyor.

Son düzenleme:
uzun süreli kullanımda sıkıntı yapar mı? hesabıma eklemek istediğim yaklaşık 50 oyun var da.
ben yaklaşık 4 aydır falan kullanıyom ve uygulama virüslü olup olmadına emin değilim ama uygulama çalışıyor sil yükle sil yükle yaparak kullandım hiç bi sorun olmadı öyle yapmanızı tavsiye ederim

Ben yaklaşık 4 aydır falan kullanıyorum ve uygulama virüslü olup olmadına emin değilim ama uygulama çalışıyor sil yükle sil yükle yaparak kullandım hiçbir sorun olmadı öyle yapmanızı tavsiye ederim.

Bende 1 haftadır aynı şekil kullanıyorum "edindiğim kritik tecrübeler var" öneri üzerine SWAV2 de kullandım silseniz bile Steam dosyalarının arasında Steam logosuyla vs saklıyor kendini avler tespit edemiyor steamtools için arta kalan şüpheli bir dosya olayı yok. Ana makineme yüklemeden "sanal makinede tüm testlerimi gerçekleştirdim" sonra ana makinede uyguladım, temiz Steam'de daha iyi çalışıyor bende önce sanal makinedeki gibi direkt oyunların kütüphaneme gelmesi olayı olmadı Steam'i temiz bir şekilde yeniden kurmam gerekti öyle düzeldi Av'ler yüklerken engel olsa da onay verip içeri girdikten sonra av açıkta olsa virüs olarak görmüyor indirmeyi kaynak aldığımız siteleri poollarına eklemişler ancak uygulamalar temiz duruyor ben yine de swav2 önermem geride .exe bırakması hoşuma gitmedi Bitdefender ve Malwarebytes PC temiz dedi taramayı hem silmeden hem Revo Uninstaller Pro ile sildikten sonra detaylı tarama olarak yaptım. Hem sanal makinede hem ana makinede bu yol ile ilerledim PC tamamen temiz olarak çıktı verdi ikisi de kayıt defteri de temiz Revo onları da siliyor zaten keylogger kontrolü de yaptım genel performans ve sıcaklık testlerim de gayet sağlıklı normal sonuç verdi bence virüs yok ama insanlar kullanmasın diye anlaşıp avlerin virüslü site pooluna aldığını düşünüyorum, ancak yine de dikkat edeceksiniz ben uygulamalar yüklü iken @Mami1938'in önerisi ile Process Monitor ve Wireshark ile de kontrol ettim şüpheli bir şey yoktu. Uygulamalarda, indirdiğim Lua- manifestlerde temizdi Wireshark'ı pek okuyamadım orası ayrı. Sonuç olarak yüklü olarak tutulmaz kimse tutmaz. Kefil olunmaz ancak tecrübe ile sabit ki sorun olmadan Steam Cloud içerisinde bu oyunları cracklemeden Steam üzerinden oynamak gayet mümkün ban vs de yok yan hesabını da açtın mı bitti gitti zaten son olarak bu uygulamaların hangi dizinlere hangi müdahaleleri gerçekleştirdiğini dikkatlice takip ettim tamamı prosedüre uygun Config'e depota manifesti ve kütüphanede gözükmesi için gereken Lua'yı atıyor diğer müdahaleleri manuel olarak bulmak çok zor açık kaynak olsaydı kendim kodu okur programımı yazardım, forumda birisi kendi programını yazdığını söylemişti paylaşsa efsane olurdu aslında.

Biri güvenli diyor biri güvenli değil diyor oğlum güvenli veya güvenli değil demek yerine şu şu yönden güvenli şu şu yönden güvenli değil diye açıklasanıza biz de anlayalım

Detaylıca açıkladım.

Her şeyini sildim kendiniz bakabilirsiniz çok kolay sadece şöyle söyleyeyim kısaca keylogger var ve greenluma kullanabilirsiniz daha iyi.

Keylogger.

Nasıl tespit ettin paylaşır mısın?
Greenlumaya önceden bakmıştım nasıl çalıştırdın çalıştı mı metodu nasıl?

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı