T timegemus Hectopat Katılım 9 Haziran 2022 Mesajlar 29 Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2022 #1 Merhaba arkadaşlar, FACEIT AC için Secure Boot lazım diyor açacağım ama seçeneği değiştirme iznim yok. Ne yapmam lazim? BIOS versiyon 2.17.1249. Son düzenleyen: Moderatör: 11 Haziran 2022
Merhaba arkadaşlar, FACEIT AC için Secure Boot lazım diyor açacağım ama seçeneği değiştirme iznim yok. Ne yapmam lazim? BIOS versiyon 2.17.1249.
Çözüm CorkedWine 11 Haziran 2022 Secure boot keyleri zaten defaultmuş. Legacy USB Support: Disabled yapıp deneyin.
METANİC Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 28 Ekim 2020 Mesajlar 4.357 Makaleler 3 Çözümler 80 11 Haziran 2022 #2 Anakart marka modelini belirtir misiniz? Artı 0 Eksi
KS KS T timegemus Hectopat Katılım 9 Haziran 2022 Mesajlar 29 Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2022 #3 METANİC dedi: Anakart marka modelini belirtir misiniz? Genişletmek için tıkla... laptop kullanıyorum modeli x550vx asus sürüm 1.0 Artı 0 Eksi
METANİC dedi: Anakart marka modelini belirtir misiniz? Genişletmek için tıkla... laptop kullanıyorum modeli x550vx asus sürüm 1.0
METANİC Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 28 Ekim 2020 Mesajlar 4.357 Makaleler 3 Çözümler 80 11 Haziran 2022 #4 timegemus dedi: Laptop kullanıyorum modeli X550VX ASUS sürüm 1.0 Genişletmek için tıkla... Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sanırım sorun CSM'den kaynaklı. Çözüldü: Anakartta CSM nedir? Sistem siparişi vermiştik ve anakart B450M-A idi. Ama az önce baktımda B450M-A/CSM olmuş anakart. Bu ikisi arasındaki fark nedir? CSM'nin olayı nedir? www.technopat.net Artı 0 Eksi
timegemus dedi: Laptop kullanıyorum modeli X550VX ASUS sürüm 1.0 Genişletmek için tıkla... Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sanırım sorun CSM'den kaynaklı. Çözüldü: Anakartta CSM nedir? Sistem siparişi vermiştik ve anakart B450M-A idi. Ama az önce baktımda B450M-A/CSM olmuş anakart. Bu ikisi arasındaki fark nedir? CSM'nin olayı nedir? www.technopat.net
CorkedWine Hectopat Katılım 14 Kasım 2021 Mesajlar 1.511 Makaleler 1 Çözümler 14 11 Haziran 2022 #5 CSM ve Legacy kapatın. Load Factory Default Security Keys açın. Artı 0 Eksi
KS KS T timegemus Hectopat Katılım 9 Haziran 2022 Mesajlar 29 Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2022 #6 METANİC dedi: Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sanırım sorun CSM'den kaynaklı. Çözüldü: Anakartta CSM nedir? Sistem siparişi vermiştik ve anakart B450M-A idi. Ama az önce baktımda B450M-A/CSM olmuş anakart. Bu ikisi arasındaki fark nedir? CSM'nin olayı nedir? www.technopat.net Genişletmek için tıkla... kusura bakmayın yazmayı unutmuşum windows 10 da sorun yoktu windows 11e geçince bu sorun başladı şuan windows 11 deyim CorkedWine dedi: CSM ve Legacy kapatın. Load Factory Default Security Keys açın. Genişletmek için tıkla... csm 'yi kapatabilirim ama legacy diye bir ayar göremedim tehlikeli değilse ekran görüntüsü Atabilirim Artı 0 Eksi
METANİC dedi: Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sanırım sorun CSM'den kaynaklı. Çözüldü: Anakartta CSM nedir? Sistem siparişi vermiştik ve anakart B450M-A idi. Ama az önce baktımda B450M-A/CSM olmuş anakart. Bu ikisi arasındaki fark nedir? CSM'nin olayı nedir? www.technopat.net Genişletmek için tıkla... kusura bakmayın yazmayı unutmuşum windows 10 da sorun yoktu windows 11e geçince bu sorun başladı şuan windows 11 deyim CorkedWine dedi: CSM ve Legacy kapatın. Load Factory Default Security Keys açın. Genişletmek için tıkla... csm 'yi kapatabilirim ama legacy diye bir ayar göremedim tehlikeli değilse ekran görüntüsü Atabilirim
METANİC Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 28 Ekim 2020 Mesajlar 4.357 Makaleler 3 Çözümler 80 11 Haziran 2022 #7 timegemus dedi: Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum Windows 10 da sorun yoktu Windows 11'e geçince bu sorun başladı şu an Windows 11 deyim. CSM'yi kapatabilirim ama legacy diye bir ayar göremedim tehlikeli değilse ekran görüntüsü atabilirim. Genişletmek için tıkla... CSM kapatıp deneyin yeterli olur diye düşünüyorum. Artı 0 Eksi
timegemus dedi: Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum Windows 10 da sorun yoktu Windows 11'e geçince bu sorun başladı şu an Windows 11 deyim. CSM'yi kapatabilirim ama legacy diye bir ayar göremedim tehlikeli değilse ekran görüntüsü atabilirim. Genişletmek için tıkla... CSM kapatıp deneyin yeterli olur diye düşünüyorum.
CorkedWine Hectopat Katılım 14 Kasım 2021 Mesajlar 1.511 Makaleler 1 Çözümler 14 11 Haziran 2022 #8 timegemus dedi: kusura bakmayın yazmayı unutmuşum windows 10 da sorun yoktu windows 11e geçince bu sorun başladı şuan windows 11 deyim csm 'yi kapatabilirim ama legacy diye bir ayar göremedim tehlikeli değilse ekran görüntüsü Atabilirim Genişletmek için tıkla... CSM kapalıysa Legacy de kapalıdır. Secure boot ile ilgili load keys tarzında bir seçenek olması lazım. Onu etkinleştirin. Artı 0 Eksi
timegemus dedi: kusura bakmayın yazmayı unutmuşum windows 10 da sorun yoktu windows 11e geçince bu sorun başladı şuan windows 11 deyim csm 'yi kapatabilirim ama legacy diye bir ayar göremedim tehlikeli değilse ekran görüntüsü Atabilirim Genişletmek için tıkla... CSM kapalıysa Legacy de kapalıdır. Secure boot ile ilgili load keys tarzında bir seçenek olması lazım. Onu etkinleştirin.
KS KS T timegemus Hectopat Katılım 9 Haziran 2022 Mesajlar 29 Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2022 #9 CorkedWine dedi: CSM kapalıysa Legacy de kapalıdır. Secure boot ile ilgili load keys tarzında bir seçenek olması lazım. Onu etkinleştirin. Genişletmek için tıkla... Şu anda csmyi kapatıp tekrar biosu açtım legacy USB support diye bir seçenek var enabled halde. load keys diye bir seçenek bulamadım. Dosya Ekleri IMG_20220611_220155.jpg 91,8 KB · Görüntüleme: 402 IMG_20220611_220330_1.jpg 104,3 KB · Görüntüleme: 338 IMG_20220611_220330.jpg 144,3 KB · Görüntüleme: 356 Artı 0 Eksi
CorkedWine dedi: CSM kapalıysa Legacy de kapalıdır. Secure boot ile ilgili load keys tarzında bir seçenek olması lazım. Onu etkinleştirin. Genişletmek için tıkla... Şu anda csmyi kapatıp tekrar biosu açtım legacy USB support diye bir seçenek var enabled halde. load keys diye bir seçenek bulamadım.
CorkedWine Hectopat Katılım 14 Kasım 2021 Mesajlar 1.511 Makaleler 1 Çözümler 14 11 Haziran 2022 #10 Secure boot keyleri zaten defaultmuş. Legacy USB Support: Disabled yapıp deneyin. Artı 1 Eksi Çözüm