Merhabalar, Windows 11 çıkması ile TPM 2.0 zorunlu hale getirdiklerini hepimiz biliyoruzdur, bununla beraber stok BIOS ayarında fTPM kapalı olduğundan açma rehberi ile karşınızdayım. Şimdi öncelikle anakartınız fTPM destekliyor mu diye bakın...
TPM açsa bile başlata bilgisayar bilgilerinde güvenlik bölümü açık olsa bile yine sorun yaşabılır bunu en güzel TPM güvelik çekirdeğinden bakabilir. Orda gözükmüyorsa işlemciden olması yüksektir.
Alakası var demedim, sadece olası bir bilgi verdim. Ben 15 yıldır bu sektördeyim. Tüm hataları size bildirmekle mükellefim; ister onaylarsınız, ister onay vermezsiniz. Anakartı kontrol etmek lazım, bakmak lazım. Çözülür ama…
Oyunu açamamanızın nedeni fTPM ve Secure Boot olabilir. Fakat Secure Boot tek başına oyunlarınızın açılıp açılmamasıyla ilgili değildir.
fTPM güvenlik modülü ile Secure Boot'un ilişkisi kuvvetlidir. Genelde oyunlar iki özelliği de istiyor.
Güvenli Önyükleme, bilgisayarınız başlatıldığında (önyüklemeler) kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini önlemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik özelliğidir. Çoğu modern PC Güvenli Önyükleme yeteneğine sahiptir, ancak bazı durumlarda PC'nin Güvenli Önyükleme yeteneğine sahip görünmemesine neden olan ayarlar olabilir. Bu ayarlar PC donanım yazılımında değiştirilebilir. Genellikle BIOS (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) olarak adlandırılan ürün yazılımı, bilgisayarınızı ilk açtığınızda Windows'tan önce başlatılan yazılımdır.
Oyunu açamamanızın nedeni fTPM ve Secure Boot olabilir. Fakat Secure Boot tek başına oyunlarınızın açılıp açılmamasıyla ilgili değildir.
fTPM güvenlik modülü ile Secure Boot'un ilişkisi kuvvetlidir. Genelde oyunlar iki özelliği de istiyor.
Güvenli Önyükleme, bilgisayarınız başlatıldığında (önyüklemeler) kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini önlemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik özelliğidir. Çoğu modern PC Güvenli Önyükleme yeteneğine sahiptir, ancak bazı durumlarda PC'nin Güvenli Önyükleme yeteneğine sahip görünmemesine neden olan ayarlar olabilir. Bu ayarlar PC donanım yazılımında değiştirilebilir. Genellikle BIOS (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) olarak adlandırılan ürün yazılımı, bilgisayarınızı ilk açtığınızda Windows'tan önce başlatılan yazılımdır.
YouTube'dan izlediğim kadarıyla UEFI ve Secure Boot yeterli oluyordu sanırım. UEFI açıktı. Secure Boot'u da açabildim, şu an sorunsuz giriş yapabiliyorum oyuna.