Secure Boot hata veriyor

MMert_160

Kilopat
Katılım
29 Temmuz 2016
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Valorant'ı açarken VAN9003 hatası alıyor idim bende internetten baktım Secure Boot'u açmam gerekiyormuş BIOS'tan Windows Security mode u UEFI yapıp Security boot açtım mı reboottan sonra hata veriyor UEFI değiştirdiğim zaman PC'yi açabiliyorum böyle bir sorunum var.
 
secure boot güvenli PC işletim sistemi açmak demek hocam. bazı bios menüleri Windows u tehlikeli bulup secure boota almıyorlar. yani windowsa geçmek için secure bootu her şekilde kapamaniz gerekiyor. valorant büyük ihtimalle secure boot istememiştir secure boot valorantın işine yarayacak birşey değil. büyük ihtimalle uefi menüsünden tpm 2.0 açmanızı istiyordur hocam.
 
Secure Boot güvenli PC işletim sistemi açmak demek hocam. Bazı BIOS menüleri Windows'u tehlikeli bulup Secure Boot'a almıyorlar. Yani Windows'a geçmek için Secure Boot'u her şekilde kapamaniz gerekiyor. Valorant büyük ihtimalle Secure Boot istememiştir Secure Boot Valorant'ın işine yarayacak bir şey değil. Büyük ihtimalle UEFI menüsünden TPM 2.0 açmanızı istiyordur hocam.

TPM 2.0 açık zaten Windows 11 kullanıyorum TPM 2.0 açmadan geçiş yapamıyordum ancak sorunu az çok anladım galiba sistem bilgilerinden UEFI gözüküyor ancak BIOS'ta tam hatırlamamadım şu an gpbm tarzı bir şey yazıyor aslında tamamen sorun UEFI'ya çevirdiğim de başlıyor UEFI yaptığım gibi Windows Security'yi reboottan sonra kurtarma ekranına atıyor galiba BIOS'um legacy.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı