Secure Boot sonrası bilgisayar açılmıyor

mertiz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var ve çözemiyorum. Benim gibi böyle bir sorunu olup çözebilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Bilgisayarın Secure Boot'unu enable yaptığımda, kaydettikten sonra hemen kapandı ve açılmadı; ekran siyah ve hiçbir belirti göstermedi. Ben de araştırdığımda CMOS'a reset atmam gerektiğini öğrendim ama anakartım (A520mk Gigabyte) da karışık olduğu için ne yapacağımı bilemedim. Bir sürü şey denedim ama bir yolunu bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250609_154457.jpg
    IMG_20250609_154457.jpg
    206,5 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20250609_154437.jpg
    IMG_20250609_154437.jpg
    221,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
@mertiz BIOS pilini söküp 10 saniye bekleyin ve geri takın.

2025-06-09_23-57-12.png

Ekran kartını sökmek istemiyorsanız PC kapalı iken 15 numaralı 2 pin arasına (CLR_CMOS) bir tornavidayı 5 saniye değdirip çekin.

2025-06-09_23-59-48.png

Son düzenleme:
@mertiz BIOS pilini söküp 10 saniye bekleyin ve geri takın.

Eki Görüntüle 2508599

Ekran kartını sökmek istemiyorsanız PC kapalı iken 15 numaralı 2 pin arasına (CLR_CMOS) bir tornavidayı 5 saniye değdirip çekin.

Eki Görüntüle 2508600
Merhaba
Dediklerinizi yaptım hatta gittim yeni bir pil bile aldım ama hiçbir şekilde değişen bir şey olmadi kasayı açtığımda sadece ekrana sinyal yok ve ardından uyku moduna gir diye 2 uyarı geliyor ve baska bir sey olmuyor ve nedense fanlar acitigim zaman anlik hızlanıyor ve sonra yavaşlıyor ve bu döngü halinde anlam veremedim ve ne yapcigimida bulamadım lanet bilgisayar

@turko35408 abi başka bir bilgin var midir sabahtan beri uğraşıyorum hala değişen yok kafayi yiyeceğim.

Son düzenleme:
Merhaba
Dediklerinizi yaptım hatta gittim yeni bir pil bile aldım ama hiçbir şekilde değişen bir şey olmadi kasayı açtığımda sadece ekrana sinyal yok ve ardından uyku moduna gir diye 2 uyarı geliyor ve baska bir sey olmuyor ve nedense fanlar acitigim zaman anlik hızlanıyor ve sonra yavaşlıyor ve bu döngü halinde anlam veremedim ve ne yapcigimida bulamadım lanet bilgisayar

@turko35408 abi başka bir bilgin var midir sabahtan beri uğraşıyorum hala değişen yok kafayi yiyeceğim.
Pili ve tüm kabloları sökün. PC fişe takılı değilken power tuşuna basın. 5 dakika kadar bekleyip açmayı deneyin.

Elinizde ya da çevrenizde eski de olsa ekran kartı varsa onunla deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@KorkmuşHamster. @turko35408 her şeyi denedim ama hala değişen yok sanirim benim anakart bozuk filan yani pinlerinden mi yoksa baska bir şey mi bilmiyorum yani pil bitmiştir diye gittim yenisini bile aldim olmadi kac kez çıkar tak yaptım olmadı yani artik ekran kartini çıkar tak çıkar tak UC kısmı çizilmeye başladı korkuyorum ona bir şey olacak diye ne yapsam boş.

Bende de şu an aynı durum var. Hatta 2 kere açıldı. Biri RAM'leri tak cıkar yaptıktan sonra 5. AC kapa yapısımda diğeri de kasa acıkken Power tusuna 10 saniye basılı tuttuktan sonra oldu. Bir anda gitti yaklasık bir bucuk saat sonra. NVIDIA'nın yeni sürücüsünü indirdigim icin olduğunu düsünüyorum. Sen de güncelledin mi?

@KorkmuşHamster. @turko35408 her şeyi denedim ama hala değişen yok sanirim benim anakart bozuk filan yani pinlerinden mi yoksa baska bir şey mi bilmiyorum yani pil bitmiştir diye gittim yenisini bile aldim olmadi kac kez çıkar tak yaptım olmadı yani artik ekran kartini çıkar tak çıkar tak UC kısmı çizilmeye başladı korkuyorum ona bir şey olacak diye ne yapsam boş.
kanka buldum çözümü ve cidden hicbir yerde görmedim bi arkadasım söyledi ve gerçekten çözüldü. gidip monitörünü başka bi pcye tak ve 60hz yap. güç ayarını da dengeli olarak kullan ekran geliyor. taktıktan sonra zaten yine hz yükseltebilirsin.

Son düzenleme:
@Maeres kanka baska pC yok ki hayır tanıdık da yok götüreyim HDMI alıp anakarttan görüntü almaya çalışacağım olmazsa kirip atacağım PC'yi.

Cmos için reset pini var diyorlar 5 saniye onlara tornavida tutunca resetleniyormusta ben nerfen bilicem bir tepkime yokki

Technopat Haberler

Geri
Yukarı