Çözüldü Secure Boot Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

farukeren35

Kilopat
BIOS'tan UEFI'yi seçip Secure Boot'u da kapattıktan sonra ayarları kaydediyorum. Çıkınca da tekrar BIOS açılıyor. Kısaca masaüstüne ulaşamıyorum bu ayarları yapınca. Problem nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Baktım
BIOS Modu Eski yazıyor. Bunu UEFI mi yapmam gerekiyor?

Evet, BIOS'tan UEFI yapmakla iş bitmiyor, UEFI Windows 10 kurulumu yaparsanız hızlı açılış gibi artılarını da görürsünüz. Şimdi uğraşamam derseniz ilerde temiz kurulum yaparken UEFI kurulum yaparsınız.

Windows'u ben kurmadığım için bilmiyorum bakmamın bir yolu var mı?

Arama kısmına msinfo32 yazın gelen ekranda BIOS moduna bakın.

uefi.jpg

Baktım
BIOS Modu Eski yazıyor. Bunu UEFI mi yapmam gerekiyor?

Evet, BIOS'tan UEFI yapmakla iş bitmiyor, UEFI Windows 10 kurulumu yaparsanız hızlı açılış gibi artılarını da görürsünüz. Şimdi uğraşamam derseniz ilerde temiz kurulum yaparken UEFI kurulum yaparsınız.

Çözüm

İlginiz için teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Arama kısmına msinfo32 yazın gelen ekranda BIOS moduna bakın.

Eki Görüntüle 439764
Merhabalar benimde yardıma ihtiyacım var, benim eski sistemimde 15 Saniye içerisinde açılırdı yeni sistemime kullandığım SSD'yi taktım 30 saniye de açılıyor secure boot açamıyorum eski sistemimde açıktı 5 saniye felan kurtarıordu BİOS modu UEFI yazıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı