Sedan Mı Daha Keyifli Yoksa Arazi Mi?

Egea alabilirsiniz 1.3 dizel urban plus gayet iyi.

Ford Ranger zevkini binmeyen bilmez. Yüksekte olma hissi, mükemmel süspansiyonlar, konfor... Almak istediğim araçlar listesinde ilk 3 arasında.

2000 model Mercedes W210'un verdiği hazzı hiçbir araba veremez. 2013 skoda da kullandım 2018 passatta kullandım 2013 Audi a4'de kullandım. Hiçbirinden aynı hazzı alamadım. Araba gemi gibi. Çok güçlü o motorun sesi seni tatmin ediyor. Ama bende benzinlisi vardı dizel değil. 2010'dan sonra çıkan çoğu arabaya fark atar. Kompressor modelleri daha performanslı. Bastınmı gidersin. Bizimki kompressordü.

Zevk meselesi. Ford Ranger favorim. Transit gücü.
Of aynen ya aslında benimde favorim. Yüksek olması, güçlü olması böyle düşük devirde gezeceksin keyifli olur.
Arazi tipi Mitsubishi L200 seviyorum. Sedan olarak Civic ve M4 favorim Zefk meselesi. Bizim buralarda genellikle arazi tipi alıyorlar. Dağlık alan olduğu için.
Aynen bak onu unutmuşum L200 de efsane aslında yüksek araçlar sanırım daha keyifli oluyor.
Yüksek araç kullanmak keyfini binmeyen bilemez,
Transit kullanıcıları kulübü
Aynen binmedim ama yüksek daha keyifli sanki
Saydığınız arazi tipi araçlar günlük kullanımda çok yakar sizi üzebilir.
Evet öyle ama işte...
Ford Ranger zevkini binmeyen bilmez. Yüksekte olma hissi, mükemmel süspansiyonlar, konfor... Almak istediğim araçlar listesinde ilk 3 arasında.
Aynen hocam aynen öyle ya benimde en sevdiğim.
Doğrudur hocam biliyorum o aracı. Haklısınız.

Son düzenleme:
Arazi aracı ile asfaltta sedan keyfi alamazsın. Sedan ile de arazide arazi aracıyla aldığın keyfi alamazsın. Asfaltta kullanmak için Ford Ranger/Amarok alıyorsanız araç almadan önce bu araçların amaçlarını biraz daha araştırmanızı öneririm.

Araziye çıkmam dediğiniz gibi asfaltta kullanırım. Evet amaçlarını biliyorum ama yerden yüksekte kullanmak daha fazla sürüş keyfi verir diye düşünüyorum. Ama söylediğiniz de haklısınız.

%99 asfaltta kullanacağın bir senaryoda arazi kabiliyeti olan bir araç almanın pek mantıklı yanı yok. Üstelik yerden yüksek oldukları için ağırlık merkezi de yüksek oluyor ve ani kaçınma manevralarında güvenlik riski bile oluşturabiliyorlar. Düz yol kullanımı için sedan gibi araçlar daha mantıklı seçim olur.

Eğer arada bir ciddi anlamda araziye çıkacaksan sedan araba alınmaz. Sedan arabaların taban yükseklikleri genellikle 14-16 cm arasında oluyor. Eğimlere yaklaşma açıları daha düşük oluyor, bu yüzden yerden yüksek (19-23 cm arası) 4 çeker araçlar tercih edilir. Bu araçların tampon yapıları da yaklaşma açılarını iyileştirmek için tasarlanır.

Yük taşıma gibi işler yapılacaksa pickup tarzı araç seçilebilir ancak sadece "binek" araç olarak kesinlikle önerilmez. Bu araçların çoğunda arka süspansiyon ağır yükleri taşısın diye makas sistemdir, bozuk yollarda arkadaki ağırlık oranı çok düşük olduğu için arkayı zıplatmaya ve yol tutuşu kaybetmeye yakın olurlar. Bağımsız arka süspansiyon olan az sayıdaki modelde yoldan kopma daha iyi tolere edilse de ağırlık merkezinin çok önde olması yüzünden gene kasanın boş olduğu durumlarda ideal bir sürüş konforu vermez.

Not: Gerçek anlamda arazide 4 çeker bir araç kullanmak bence iyi bir asfaltta iyi yol tutan bir arabayla viraj kasmaktan daha zevkli.

Son düzenleme:
Bu tamamen sizin araçtan ne beklediğinize göre değişir. Eğer, yüksek hızlarda virajlara daha güvenli, daha yol tutuşu yüksek girmek istiyorsanız sedan size daha uygun bence. Eğer, arazide vakit geçireyim, dağlara taşlara tırmanırım derseniz, size suv-pickup daha uygun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…