Selamlar. Kasa tipi olarak hangi aracı kullanmak, sürüş keyfi açısından daha fazladır? Hız merakım yok, 80-120 ideal. Kalkış, güç, tork ve hızlanma seviyorum dizel favorim.
Yani bu iki kasa tipinden [Sedan vs Arazi (SUV-Pikap)] hangisini sürmek daha çok keyif verir? Model örnek vermek gerekirse;
Mesela Sedan'dan fiat Linea/Egea, Ford focus, VW jetta, corolla. Kullanmak mı daha keyifli? Yoksa; chevrolet captiva, Ford Ranger, VW amarok kullanmak mı daha keyifli?
Of aynen ya aslında benimde favorim. Yüksek olması, güçlü olması böyle düşük devirde gezeceksin keyifli olur.Zevk meselesi. Ford Ranger favorim. Transit gücü.![]()
Aynen bak onu unutmuşum L200 de efsane aslında yüksek araçlar sanırım daha keyifli oluyor.Arazi tipi Mitsubishi L200 seviyorum. Sedan olarak Civic ve M4 favorimZefk meselesi. Bizim buralarda genellikle arazi tipi alıyorlar. Dağlık alan olduğu için.
Aynen binmedim ama yüksek daha keyifli sankiYüksek araç kullanmak keyfini binmeyen bilemez,
Transit kullanıcıları kulübü![]()
Evet öyle ama işte...Saydığınız arazi tipi araçlar günlük kullanımda çok yakar sizi üzebilir.
Aynen hocam aynen öyle ya benimde en sevdiğim.Ford Ranger zevkini binmeyen bilmez. Yüksekte olma hissi, mükemmel süspansiyonlar, konfor... Almak istediğim araçlar listesinde ilk 3 arasında.
Doğrudur hocam biliyorum o aracı. Haklısınız.2000 model Mercedes W210'un verdiği hazzı hiçbir araba veremez. 2013 skoda da kullandım 2018 passatta kullandım 2013 Audi a4'de kullandım. Hiçbirinden aynı hazzı alamadım. Araba gemi gibi. Çok güçlü o motorun sesi seni tatmin ediyor. Ama bende benzinlisi vardı dizel değil. 2010'dan sonra çıkan çoğu arabaya fark atar. Kompressor modelleri daha performanslı. Bastınmı gidersin. Bizimki kompressordü.
Araziye çıkmam dediğiniz gibi asfaltta kullanırım. Evet amaçlarını biliyorum ama yerden yüksekte kullanmak daha fazla sürüş keyfi verir diye düşünüyorum. Ama söylediğiniz de haklısınız.Arazi aracı ile asfaltta sedan keyfi alamazsın. Sedan ile de arazide arazi aracıyla aldığın keyfi alamazsın. Asfaltta kullanmak için Ford Ranger/Amarok alıyorsanız araç almadan önce bu araçların amaçlarını biraz daha araştırmanızı öneririm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.