Seed ne demek?

Seed, kaynak demek. Diyelim ki Mediafire sitesinden bir indirme yapıyorsun, burada kaynak Mediafire sunucusudur. Mediafire sunucusundan dosyayı alırsın.

Ancak torrentde bu durum farklıdır, P2P (peer to peer) sistem mevcuttur. Bu sistemde dosyayı indiren kişi, dosyayı bilgisayarında tuttuğu ve paylaştığı sürece, diğer indiren kişilere (leecher) upload eder, onların da indirmelerini sağlar. Bi' nevi; hatta Mediafire sunucusuna dönüşür. Seed eden (seeder) sayısı arttıkça, diğer kişilerin indirme hızı da artar. Bu yüzden seed etmeyi herkes önerir, ancak yapan azdır. Dosyayı indirip, seedlememeye de hit&run denir.
 
Yazılım konusunda açılmış ona göre yazmak isterim. Kendisi çoğu yerde geçiyor. Bu mesajı önceden kullanmış olduğum cihaz GM 4G Dual üzerinden konuşarak anlatmayı çalışacağım.

Mesela dediğim gibi GM 4G için ROM yükleyecek adam önce ROM'un "Seed" mi yoksa "Crackling" mi olduğuna bakmalıdır. Zira "Seed" cihazın 32 bit hali. Crackling ise 64 bit hali. GM 4G ise "Seed" bir cihazdır. Crackling'e çevrilebilir ve bunu Crackling TWRP'si flaşlayarak yapabiliyorsunuz. Fakat cihazın ekran paneli GM 5 ile değiştirilmiş ise ondan sonra cihaz Hard Brick olma yoluna gidecektir. Bu arada neden bir cihazın iki farklı mimarisi var diyeceksiniz. Şöyle söyleyeyim bizim GM 4G aslında yabancı bir modelin 32 bit hali. GM 4G'nin yabancı akrabası Wileyfox Swift olur.
 

Geri
Yukarı