Seferberlik tatbikatı nedir?

enes acu

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
1.673
Çözümler
3
Arkadaşlar bugün seferberlik tatbikatına görevlendirildiniz diye E Devletten adıma bir mesaj geldi. Bunun aslı astarı nedir bileniniz var mı acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir içerik var. Umarım faydası olur

Millî Savunma Bakanlığı • Personel Seferberlik Tatbikatları
Yazıda şöyle bir detay bulunuyor.

Seferberlik Tatbikatı Ve Ferdi Seferberlik Eğitimine Özürsüz Olarak Katılmayanlara Ne Gibi Cezai İşlemler Yapılır?


1. Yasal mazeretleri olmadığı halde tatbikata/ferdi seferberlik eğitimine katılmayan yedek personel, bakaya olarak takibe alınırlar. Bakaya kalan yükümlüler ele geçtiklerinde veya kendiliğinden müracaatları halinde tatbikat/eğitim birliklerine sevk edilir ve yerli As.Ş.Bşk.lıklarınca hazırlanacak suç dosyaları mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilir. Bakaya durumuna düşmeleri halinde yedek personel için 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereğince idari para cezası uygulanır. Barışta, verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra bakaya durumu devam edenler ile savaşta bakaya kalanlar için, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 63 ve 64’üncü maddeleri uygulanır.


2. Tatbikat / eğitim bakayası yükümlüler, yasal yaş sınırı dışına çıksalar dâhi tatbikat/eğitim süresi kadar hizmet yapmadıkça bu yükümlülükleri devam eder.
 
Askerliğinizi yaptıktan sonra sizi yedek personel yapmışlar. TSK'ın barış döneminde ihtiyaç duymayacağı ama savaş durumunda ihtiyaç duyacağı bir kısım olarak düşünebilirsiniz. Askerliğinizi yaparken ki size verilen eğitim ile şu an ki eğitim farklılık göstermiştir. Bu durumlar da kısa bir süre daha askere giderek bu eğitimi almanız gerekir. Aksi durumda bakaya düşersiniz hakkınızda para cezası kesilir yine de gitmezseniz suç duyurusunda bulunur.

Özetle bir nevi güncelleme alacaksınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı