Şehinşah 666 albümü çıktı!

Mikrofonun karşısına geçip sesi nasıl olursa olsun bilgisayar üzerinden yok autotunedir yok bilmem ne robotlaştırıcı ses çıkarıp arkaya da yine bilgisayardan yapılan ritimler sanat değildir, hiçbir zaman da sanat olmamıştır. Gerçek rap tupac gibi kişilerin rapıdır. Bilgisayardan yapılan müzikler müzik değil, yazılımdır.

Auto bildiğiniz gibi bir şey değil, sol minörü yakalayıp onun üzerine ince ses baskıları ile vokali güçlendirir. Öyle önüne gelen Auto basamaz basarsa iğrenç olur zaten. Yazım yanlışı var bu arada rapidir* olacak. Tupac'ta koltuğa vurarak beat oluşturmuyordu ya da ağzı ile ses çıkartıp ona okumuyordu onlar da teknolojik aletler ile yapıyorlardı teknoloji sadece bilgisayar değildir.

Çok da akıl gerektiren bir tür değil, dünyada kendisine hiç mi hiç saygısı olmayan insanlar varken rap çok da fena değil. Ama Şehinşah'ı da dinleyeni Allah "ıslah etsin".

Sebep?

Mikrofonun karşısına geçip sesi nasıl olursa olsun bilgisayar üzerinden yok autotunedir yok bilmem ne robotlaştırıcı ses çıkarıp arkaya da yine bilgisayardan yapılan ritimler sanat değildir, hiçbir zaman da sanat olmamıştır. Gerçek rap Tupac gibi kişilerin rapıdır. Bilgisayardan yapılan müzikler müzik değil, yazılımdır.
Sadece bir kaç kişi öyle onlara da biz rapçi demiyoruz zaten en azından ben demiyorum.

Çok da akıl gerektiren bi tür değil, dünyada kendisine hiç mi hiç saygısı olmayan insanlar varken rap çok da fena değil. Ama şehinşahı da dinleyeni allah "ıslah etsin".
Böyle demek de yanlış olur. Son zamanlarda kötü işler çıkarmış olsa da eskilerden çok iyi parçaları var Şeyho'nun. Sizle Muhatabım, Sayın Türk, Hepsi Benim 2, Arkadaş ve Rec Play Pause benim çok beğendiğim ve beğenilen işlerden birkaçı.

Sadece bir kaç kişi öyle onlara da biz rapçi demiyoruz zaten en azından ben demiyorum.
Bahsettiğim kişiler zaten onlar kardeşim, tamam Türkçe rap diyerek biraz fazla genelleme yapmış olabilirim ama sesin orijinal olmaması ve saçma sapan sözlerle saçma sapan şarkılar yapan insanlara da bu kadar değer veren tayfa bu tayfa. Mesela bunlardan bağımsız olarak Şanışer'i severdim, eskiden dinlerdim. Eskiden autotune kullanmadığı zamanlar dinlerdim. Ama Şehinşah, Khontkar gibi insanları Kadıköy ergen tayfanın bu kadar yüceltmesini doğru bulmuyorum. Rap, Şanışer gibi toplumsal konuları işleyip insanlara bilinç kazandırması gerekir. Adam düpedüz kadınları aşağılıyor, kliplerinde cinsel içerik eksik olmadan şarkı yapamıyor. Ve bunu dinliyorlar. Bu iki taraf için de zavallılıktır.

Dedi yatıp kalkıp "Sabah yaptım krep krep, ne güzel oldu breh breh" sözlerini dinleyen insan.
Hayır. Dinlediğim bazı Türkçe rap örnekleri vereyim. Söylediğin şarkıyı zorla birkaç kez dinlettiler sadece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hayır. Dinlediğim bazı Türkçe rap örnekleri vereyim. Söylediğin şarkıyı zorla birkaç kez dinlettiler sadece.
Mesela kendin bile demişsin küfürlü diye. Küfür gerektiği yerde kullanılır. Bir şarkıyı dinlerken sürekli kulağına sana, ona veya bir başkasına edilen bir küfür geliyorsa bu dinleyicinin kalitesizliğidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı