Şehir değiştiren birisi açık liseye geçebilir mi?

enesaak

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 18 yaşında 12. sınıf öğrencisiyim. İkinci dönem özel sebeplerden dolayı başka bir şehre, amcamın yanına gitmem gerekiyor. Acaba şehir değişikliği durumunda açık liseye geçme bir seçeneğim var mı veya gittiğim şehirdeki bir okula nakil aldırmam için anne veya babamdan birinin olması zorunlu mu? Yoksa amcam ile de nakil aldırabilir miyim?

"B) İş veya iş yeri değişikliği nedeniyle ikamet yerini değiştiren veli/vasisinin yeni ikametinin bulunduğuil/ilçede eğitimini sürdürebileceği okul türü bulunmayanlar,"

Böyle bir madde var ama ne kadar uygun görülür bilemiyorum okul bulabilirsin muhtemelen şehrinde.

Evet bu maddeyi okudum fakat dediğim gibi ailem taşınmıyor. Kendim başka şehre amcamın yanına gideceğim. Dolayısıyla bu maddeyle pek alakası olmadığını düşündüğümden konu açmak istedim.

Evet bu maddeyi okudum fakat dediğim gibi ailem taşınmıyor. Kendim başka şehre amcamın yanına gideceğim. Dolayısıyla bu maddeyle pek alakası olmadığını düşündüğümden konu açmak istedim.
Onun için belli bir madde yok sanırım mahkeme veya herhangi birşeyle amcanızın yeni veliniz olduğunun bir kanıtını alıp göstermelisiniz o da baya uzun bir iş olur. Tabi yapabileceğiniz en iyi şey herhangi bir ilçe milli eğitime gidip oradakilere sorman olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı