Şehir dışından alınan motosiklet nasıl getirilir?

epochN

Kilopat
Herkese selam. Ankara'da yaşıyorum. Şanlıurfa'dan motor denk geldi CBR250R çok temiz çok güzel hasarsız kayıtsız kazasız. Kaporasını verdim gidip almam kaldı. Birkaç şey soracağım bununla ilgili bilgi sahibi arkadaşlarım varsa cevaplarsa sevinirim. Malum arası en az 850km uzun bir mesafe. Bu motoru otobüs kamyonet vesaire nasıl getirebilirim sürmeden? O yol bu sıcakta çekilmez. Hadi diyelim yapacak bir şey kalmadı el mahkum sürerek geldim motorla ilk uzun yolum olacak nelere dikkat etmeliyim. Ne kadar sürede bir dinlendirmem gerekiyor motoru? Bir de o alınır mı? Keşke şunu alsaydın gibi heves kırıcı söylemler yazmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otobüse cg ler giriyor cbr girmez diye tahmin ediyorum kamyon ya da sürmek dışında pek bir seçeneğiz yok. Genel olarak sık sol aynaya bakın hızlı viraja girmeyin diyebilirim.

Otobüse sokarsın, baktın sokamadın ya çekici ile getireceksin ya da sürerek.
Hadi diyelim yapacak bir şey kalmadı el mahkum sürerek geldim motorla ilk uzun yolum olacak nelere dikkat etmeliyim. Ne kadar sürede bir dinlendirmem gerekiyor motoru? Bir de o alınır mı? Keşke şunu alsaydın gibi heves kırıcı söylemler yazmayın.
Sağ şeritten motoru sıkıştırmadan tıpış tıpış gidersin, yoldan hayvan cesetleri veya çakıllar falan olabiliyor hız yapmanı önermem.

Benden önceki sahibi otobüse koyarak götürmüş. Resmini de atmıştı otobüse sığabiliyor ama otogara gider gitmez sorunsuz bunu koyalım dediğimde sorun yaratırlar mı? Ben ehliyet için gerekli her şeyi hazırladım ama harç yatırıp müracaat yapmadım gerek görmüyordum ama şu an için mecbur müracaat edip kullanabilir yazısı almak için illaki Ankara'da mı işlem yapmam gerekir yoksa Şanlıurfda'da işlem yapıp sorunsuz evraklarımı alabilir miyim? Motoru hangi süre zarfları arasında dinlendirmem gerekir?

WhatsApp Görsel 2023-07-15 saat 16.39.22.jpg

Son olarak nasipse motor bu. Yazılana göre kazasız değişensiz orjinmal motora anahtar değmemiş. Motorun çalışması sesi falan her şey süper. Sizce ekspertiz koymaya gerek var mı ekspertiz için ekstradan para verme lüksüm pek yok gibi çok mecburi olmadığı sürece.

Bence ekspere götür hatta neredeyse bir periyodik bakım süresi kadar km yapacaksın motorun yağını da değiştir derim. Yağlar bir süre sonra çamur oluyor.

Herkese selam. Ankara'da yaşıyorum. Şanlıurfa'dan motor denk geldi CBR250R çok temiz çok güzel hasarsız kayıtsız kazasız. Kaporasını verdim gidip almam kaldı. Birkaç şey soracağım bununla ilgili bilgi sahibi arkadaşlarım varsa cevaplarsa sevinirim. Malum arası en az 850km uzun bir mesafe. Bu motoru otobüs kamyonet vesaire nasıl getirebilirim sürmeden? O yol bu sıcakta çekilmez. Hadi diyelim yapacak bir şey kalmadı el mahkum sürerek geldim motorla ilk uzun yolum olacak nelere dikkat etmeliyim. Ne kadar sürede bir dinlendirmem gerekiyor motoru? Bir de o alınır mı? Keşke şunu alsaydın gibi heves kırıcı söylemler yazmayın.
Otobüsle anlaşıp bagajına sarabilirsin ama hasar garantisi vermiyorlar. Muavinin insafına kalmış. Üzerine basıyor valizi, motor çiziliyor, grenaj kırılabiliyor. Kendin sürmek istersen de motor tek seferde 850km gelir o dert değil de kendini saat başı veya bir buçuk saatte bir dinlendirmen gerekiyor. 10-15 dakika motordan inip bütün kaslarını bir hareket ettirmek çok rahatlatıyor insanı. Yani uzun yolda dert etmen gereken tek şey sensin.

Otobüsle anlaşıp bagajına sarabilirsin ama hasar garantisi vermiyorlar. Muavinin insafına kalmış. Üzerine basıyor valizi, motor çiziliyor, grenaj kırılabiliyor. Kendin sürmek istersen de motor tek seferde 850km gelir o dert değil de kendini saat başı veya bir buçuk saatte bir dinlendirmen gerekiyor. 10-15 dakika motordan inip bütün kaslarını bir hareket ettirmek çok rahatlatıyor insanı. Yani uzun yolda dert etmen gereken tek şey sensin.
Anladım hocam teşekkür ederim.

Hayırlı olsun hocam şimdiden Allah kaza bela vermesin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı