Şehir içi vakıf mı şehir dışı devlet mi?

many200

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yazılım mühendisliği istiyorum. M. T. O. K. ile daha iyi devlet üniversitelerine gidebiliyorum. Şehir içi vakıf mı? Şehir dışı devlet mi?

Vakıf seçeneklerim:
  • Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  • Beykoz Üniversitesi
  • Altınbaş Üniversitesi
  • Beykent Üniversitesi

Devlet seçeneklerim:
  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Konya Teknik Üniversitesi
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • Kocaeli Üniversitesi
  • Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  • Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • İnönü Üniversitesi
  • Manisa Celâl Bayar Üniversitesi
  • Sakarya Üniversitesi
  • Atatürk Üniversitesi
  • Fırat Üniversitesi

Son düzenleyen: Moderatör:
Şehir içi vakıf daha mantıklı geliyor. Kaldı ki şehir içinde hem rahat edersin, hem de sıcak yemeğin olur. Şehir dışında yaşayacak olursan hem giderin fazla olur, hem de bunları kendin yapmak zorunda kalırsın.

Vakıfların fiyatları yıllık 17 ile 20 bin lira arası. Bana da yurtta kalamam gibi geliyor yurtların 0.2 Mbps hızında 16 GB kotalı interneti varmış. Peki bu vakıflar arasından hangisini neden önerirsiniz?

Vakıf seçeneklerim:
  • Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  • Beykoz Üniversitesi
  • Altınbaş Üniversitesi
  • Beykent Üniversitesi
Dürüst olmak gerekirse bunların hiçbiri üniversite değil. Akademik bir kaygın varsa asla önermiyorum. Bu dördünden alacağın diplomayla ne yapabilirsin bilmiyorum. Özellikle mühendislikte. Devletteki seçeneklerin çok çok daha iyi demiyorum ancak bu dört "üniversiteye" kıyasla daha iyi. Bir mühendislik öğrencisi olarak teknik üniversiteleri tercih etmen daha iyi olacaktır. Vakıflar için şunu da bilgine sunayım, ben de üniversite birinci sınıfta İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde okumuştum ve bunu bilmediğim için sonradan biraz başım ağrımıştı, bölümün senelik ücretleri TÜFE ile her yıl zamlanıyor. Benim zamanımda birinci sınıfta 32 bin tl olan ücret 3 yıl sonra 58 bin olmuştu. Yanı her yıl daha fazla ödemen gerekeceğini unutma (%100 bursluysan başka tabii.)

Dürüst olmak gerekirse bunların hiçbiri üniversite değil. Akademik bir kaygın varsa asla önermiyorum. Bu dördünden alacağın diplomayla ne yapabilirsin bilmiyorum. Özellikle mühendislikte. Devletteki seçeneklerin çok çok daha iyi demiyorum ancak bu dört "üniversiteye" kıyasla daha iyi. Bir mühendislik öğrencisi olarak teknik üniversiteleri tercih etmen daha iyi olacaktır. Vakıflar için şunu da bilgine sunayım, ben de üniversite birinci sınıfta İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde okumuştum ve bunu bilmediğim için sonradan biraz başım ağrımıştı, bölümün senelik ücretleri TUF'e ile her yıl zamlanıyor. Benim zamanımda birinci sınıfta 32 bin TL olan ücret 3 yıl sonra 58 bin olmuştu. Yanı her yıl daha fazla ödemen gerekeceğini unutma (%100 bursluysan başka tabii.)

Yazılım mühendisliğinde devlet veya vakıf üniversitesinin çok fark yaratacağını düşünmüyorum ikisinde de benim yaptığım projelere bakacaklardır. Zam konusunda haklısınız bazı üniversiteler çok yüksek zamlar uyguluyor fakat beykent üniversitesi "%10'dan fazla zam olmayacak" diye reklam yapıyorlar umarım uygularlar. Akademiye yönelmeyeceğim özel sektörde çalışmayı planlıyorum. Yüksek üniversiteler ile tabii ki kıyaslanamaz fakat elimde bu seçenekler varken birini seçmem gerekiyor, gerisi de kendimi geliştirmek zaten, bana kalırsa hiç kimse sadece üniversitedeki bilgilerle güzel bir yazılım şirketinde çalışmaya başlayamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı