Şehiriçi Otobüslerinden Hangisini Seviyorsunuz?

Şehiriçi Otobüslerinden Hangisini Seviyorsunuz?

• ISUZU Citiport

Oy: 0 0,0%
  • TCV Karat

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    51
En sevdiğim ve en iyi otobüs olduğunu düşündüğüm model BMC Belde serisi.
1567787007369.jpeg

En sevdiğim ve en iyi otobüs olduğunu düşündüğüm model BMC Belde serisi. Eki Görüntüle 436006
İstanbul'da sayıları bir hayli azaldı. Belde'lerin yerlerine çoğunlukla Procity aldılar. (2015 - 2017 modelleri fazla tutuldu.)

BMC'nin servis ağı geniş olduğu için ve yedek parça temini kolay olduğu için otobüsçüler genelde BMC'ci oluyorlar. :)

İstanbul'da Mercedes dışındakileri çok nadir gördüm. Filo olarak çoğu yaşlı, zangır zungur ses çıkaran aletler.
İstanbul'da İETT filosunda en fazla Mercedes ve Otokar var. Özel halk otobüslerinde BMC ve Güleryüz vazgeçilmez durumda. :)

Çoğu otobüs toplama zaten. Motorları Cummins, şanzımanları ZF oluyor genelde. Bakımları yapılmayınca 3 yıllık araç bile dökülüyor. Eskisi gibi sağlam yapmıyorlar otobüsleri. Her taraf plastik. :)

MAN otobüsleri taş gibidir ama İstanbul'da neredeyse hiç yok diyebiliriz. Bireysel satışlardan vazgeçti MAN.

Resimdeki Mercedes'ler çok hoşuma gidiyor buldukça ona binmeye çalışıyorum. Diğerlerine nazaran daha rahat gibi. Eski kasadan bahsetmiyorum ama dikkat :)
Yeni Mercedes - Benz Conecto'lar rahattır, motoru sessizdir eski kasasına göre. Kapı elektroniğinde bazı problemleri var, birkaç kez denk geldim.

Eski kasalarının motor sesini çok seviyorum. Dış tasarımını, yeni kasasına göre daha çok seviyorum.

2. nesil Conecto (2007 - 2016)

images.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı