Seiko mod saatler alınır mı?

BirKimse

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler dilerim.
Yeni bir saat alma arayışım var ve marka olarak Seiko bakıyorum. Fakat Seiko'larda camın hala 2025 yılında böyle premium bir saatte hâlâ mineral cam olması tamamen saçmalık. Bunun için Seiko mod saatlere göz attım. Bildiğiniz üzere bu saatler Seiko temalı custom saatler ve çoğunlukla mineral cam kullanılıyor, ayrıca daha bir hoş duruyor sanki.
Fakat bir aralıkta kaldım diyebilirim.
Sizce bu custom Seiko saatler alınır mı? Yoksa orijinal Seiko mu alınır?
Baktığım saat Seiko 5 Sports SSK035.

Öncelikle mineral camla alakalı nedense biz Türklerdeki şu garip ön yargıya hitaben yazacağım, safir kristali en iyi materyalmış gibi bir algı var anlamadığım bir sebepten ötürü. Çizilme sanki bir saatin kristalinde meydana gelebilecek tek bir hasarmış gibi görünüyor, oysa ki bahsı geçen saat dress watch değilse safir tam da tersine yanlış bir cam seçimi oluyor.

Aya çıkan Moonswatch'un camı buna verilebilecek en güzel örnek. Camı safir değil, akriliğin bir türü olan hesalite idi. Mineral cam da safire nazaran daha yumuşak olduğu için özellikle Seiko 5 gibi aslen giriş seviye de olsa tool watch gibi amaç taşıyan modellerde daha doğru bir karar oluyor. Sebebiyse düştüğünde safir gibi tozla buz olmayışı. Safir cam üretimi daha pahalı, daha zorlu aşamalardan geçen bir şey değil, kullanım amacı farklı bir materyal günün sonunda.

Ne yazık ki markalar safiri de mineral camdan daha maliyetli olacak şekilde davrandıkları için olası bir tamir işleminde de safir durduk yere daha çok masraf çıkarır.

Mod konusuna gelecek olursam, asla yapacağınız model gerçek kalite kontrollerinden geçmiş, senelerdir geliştirilmiş üretim bantlarından çıkan orijinal Seiko ürünleriyle bir olamaz. Ne su geçirmezliği tutarlı olabilir ne de mekanizması dahil dayanıklılığı. Orijinal bir Seiko 5 almanızı öneririm. Özellikle Seiko logolu "mod" bir saat düşünüyorsanız bunun mod değil, sahtecilik olduğunu ve muhtemelen suç örgütlerine ya da vergi kaçakçılarına para desteğinde bulunduğunuzu da unutmamanız gerek.

Öncelikle mineral camla alakalı nedense biz türklerdeki şu garip ön yargıya hitaben yazacağım, safir kristali en iyi materyalmış gibi bir algı var anlamadığım bir sebepten ötürü. Çizilme sanki bir saatin kristalinde meydana gelebilecek tek bir hasarmış gibi görünüyor, oysaki bahsı geçen saat dress Watch değilse safir tam da tersine yanlış bir cam seçimi oluyor.

Aya çıkan Moonswatch'un camı buna verilebilecek en güzel örnek. Camı safir değil, akriliğin bir türü olan hesalite idi. Mineral cam da safire nazaran daha yumuşak olduğu için özellikle Seiko 5 gibi aslen giriş seviye de olsa tool Watch gibi amaç taşıyan modellerde daha doğru bir karar oluyor. Sebebiyse düştüğünde safir gibi tozla buz olmayışı. Safir cam üretimi daha pahalı, daha zorlu aşamalardan geçen bir şey değil, kullanım amacı farklı bir materyal günün sonunda.

Ne yazık ki markalar safiri de mineral camdan daha maliyetli olacak şekilde davrandıkları için olası bir tamir işleminde de safir durduk yere daha çok masraf çıkarır.

Mod konusuna gelecek olursam, asla yapacağınız model gerçek kalite kontrollerinden geçmiş, senelerdir geliştirilmiş üretim bantlarından çıkan orijinal Seiko ürünleriyle bir olamaz. Ne su geçirmezliği tutarlı olabilir ne de mekanizması dahil dayanıklılığı. Orijinal bir Seiko 5 almanızı öneririm. Özellikle Seiko logolu "mod" bir saat düşünüyorsanız bunun mod değil, sahtecilik olduğunu ve muhtemelen suç örgütlerine ya da vergi kaçakçılarına para desteğinde bulunduğunuzu da unutmamanız gerek.

Anladım hocam nacizane bilgilerinizi paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Beni mineral cam konusunda düşündüren tek şey malumunuz çizilme sorunu. Çünkü sonuçta kolunuza taktığımız bir şey her ne kadar dikkat etsek de bir yere çarpabiliriz ve en ufak çarpma için bile camın çizilmesi 25 bin lira civarı bir saat için can sıkıcı olur haliyle. Onun için safir olsa belki çizilmezdi diye düşünmüştüm.
Benim merak ettiğim 2 nokta var bildiğim üzere bu Seiko'nun camları normal mineral cam değiller adını hardflex diye hatırladığım özel bir mineral cam kullanıyorlar bunun normal mineral cam ile farkı nedir?
Ayrıca bu tür tool Watch saatlerde mineral cam kullanılması gerektiğini düşünüyorsunuz sanırım biraz açıklayabilir misiniz? Sebebi sadece tamir zamanı daha çok maliyetli olması mı yoksa bir sebep daha var mı acaba?

Anladım hocam nacizane bilgilerinizi paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Beni mineral cam konusunda düşündüren tek şey malumunuz çizilme sorunu. Çünkü sonuçta kolunuza taktığımız bir şey her ne kadar dikkat etsek de bir yere çarpabiliriz ve en ufak çarpma için bile camın çizilmesi 25 bin lira civarı bir saat için can sıkıcı olur haliyle. Onun için safir olsa belki çizilmezdi diye düşünmüştüm.
Benim merak ettiğim 2 nokta var bildiğim üzere bu Seiko'nun camları normal mineral cam değiller adını hardflex diye hatırladığım özel bir mineral cam kullanıyorlar bunun normal mineral cam ile farkı nedir?
Ayrıca bu tür tool Watch saatlerde mineral cam kullanılması gerektiğini düşünüyorsunuz sanırım biraz açıklayabilir misiniz? Sebebi sadece tamir zamanı daha çok maliyetli olması mı yoksa bir sebep daha var mı acaba?
Saati bir yere çarptığınız ya da elinizden düşürdüğünüz durumda mineral camın sağlam kalma olasılığı çok daha yüksek safire göre.

Seiko'nun hardlex cam diye sınıflandırdığı camı Seiko'nun açıklamasına göre ısı ve kimyasal işlemlerle camı çiziklere karşı daha dayanıklı yapmak, günün sonunda safir gibi çizilmeye dayanıklı değil.

Son sorunuza gelecek olursam kırılmaya karşı direncin yanında mineral camlarda kadran yansımalardan daha az etkileniyor, daha kolay bir biçimde okuyabiliyorsunuz kadranı. Bu tool watchların doğasında olması gereken bir şey zaten. Safir camlarda bu yansımayı azaltmak için tek ya da çift taraflı yansıma önleyici kaplama işlemi yapsalar dahi bu sefer mavi ya da farklı renklerde istenmeyen bir yansıma rengi oluyor, saate baktığınız açıya göre yansıma renkli garip bir hal alıyor.

Tabii günümüzde neredeyse tüm otomatik saatler lüks tüketime girdiğinden ötürü firmalar genellikle safir cam koyup geçiyor, malumunuz kaç kişi tool watch diye aldığı Seamaster ile tekneden atlayıp, zıpkınıyla balık avına çıkacak, teçhizatını sırtlayıp tüplü dalışa gidecek? Bunun farkına varıldığı için de markalar müşterilerin istek ve şikayetlerine göre üretim kararlarını değiştirmiş, epeydir safir cam koyuyorlar binlerce euroya satılan saatlere bile.

Dolayısıyla garipsememek lazım bence mineral, akrilik camları, gerçekten de aldığınız saati düşürme, ciddi bir şekilde çarpma riski taşıyacak şartlara sokacaksanız daha iyi bir seçim bile olur safire göre. Tuzla buz olmaz, tamire yolladığınızda safirde olduğu gibi fahiş masraf da çıkarmaz. Sadece farklı bir tercihtir bunlar safirin yanında, amacına göre...

Saati bir yere çarptığınız ya da elinizden düşürdüğünüz durumda mineral camın sağlam kalma olasılığı çok daha yüksek safire göre.

Seiko'nun hardlex cam diye sınıflandırdığı camı Seiko'nun açıklamasına göre ısı ve kimyasal işlemlerle camı çiziklere karşı daha dayanıklı yapmak, günün sonunda safir gibi çizilmeye dayanıklı değil.

Son sorunuza gelecek olursam kırılmaya karşı direncin yanında mineral camlarda kadran yansımalardan daha az etkileniyor, daha kolay bir biçimde okuyabiliyorsunuz kadranı. Bu tool Watch'ların doğasında olması gereken bir şey zaten. Safir camlarda bu yansımayı azaltmak için tek ya da çift taraflı yansıma önleyici kaplama işlemi yapsalar dahi bu sefer mavi ya da farklı renklerde istenmeyen bir yansıma rengi oluyor, saate baktığınız açıya göre yansıma renkli garip bir hal alıyor.

Tabii günümüzde neredeyse tüm otomatik saatler lüks tüketime girdiğinden ötürü firmalar genellikle safir cam koyup geçiyor, malumunuz kaç kişi tool Watch diye aldığı seamaster ile tekneden atlayıp, zıpkınıyla balık avına çıkacak, teçhizatını sırtlayıp tüplü dalışa gidecek? Bunun farkına varıldığı için de markalar müşterilerin istek ve şikayetlerine göre üretim kararlarını değiştirmiş, epeydir safir cam koyuyorlar binlerce euroya satılan saatlere bile.

Dolayısıyla garipsememek lazım bence mineral, akrilik camları, gerçekten de aldığınız saati düşürme, ciddi bir şekilde çarpma riski taşıyacak şartlara sokacaksanız daha iyi bir seçim bile olur safire göre. Tuzla buz olmaz, tamire yolladığınızda safirde olduğu gibi fahiş masraf da çıkarmaz. Sadece farklı bir tercihtir bunlar safirin yanında, amacına göre...

Anladım hocam çok teşekkürler sağ olun 🙏🏻

Son sorunuza gelecek olursam kırılmaya karşı direncin yanında mineral camlarda kadran yansımalardan daha az etkileniyor, daha kolay bir biçimde okuyabiliyorsunuz kadranı. Bu tool Watch'ların doğasında olması gereken bir şey zaten. Safir camlarda bu yansımayı azaltmak için tek ya da çift taraflı yansıma önleyici kaplama işlemi yapsalar dahi bu sefer mavi ya da farklı renklerde istenmeyen bir yansıma rengi oluyor, saate baktığınız açıya göre yansıma renkli garip bir hal alıyor.

Tabii günümüzde neredeyse tüm otomatik saatler lüks tüketime girdiğinden ötürü firmalar genellikle safir cam koyup geçiyor, malumunuz kaç kişi tool Watch diye aldığı seamaster ile tekneden atlayıp, zıpkınıyla balık avına çıkacak, teçhizatını sırtlayıp tüplü dalışa gidecek? Bunun farkına varıldığı için de markalar müşterilerin istek ve şikayetlerine göre üretim kararlarını değiştirmiş, epeydir safir cam koyuyorlar binlerce euroya satılan saatlere bile.

Seiko 5 Sport SSK035k saate bakıyorum hocam hem tip olarak hoş geliyor Rolex gmt Sprite modeline çok benziyor. Kısacası sonraki alacağım saatimin kaliteli olmasını istiyorum ve bunun için de işi gücü sadece saat olan markalardan almayı düşünüyorum bunun için de Seiko'yu seçtim. Sizce Seiko 20-25 bin TL bandında güzel bir marka mı veya daha iyileri var mı, eğer Seiko bu bantta gerçekten iyi bir seçim ise bu baktığım saat sizce nasıl veya daha iyi bir tercih yapılabilir mi?

Anladım hocam çok teşekkürler sağ olun 🙏🏻

Seiko 5 Sport SSK035k saate bakıyorum hocam hem tip olarak hoş geliyor Rolex gmt Sprite modeline çok benziyor. Kısacası sonraki alacağım saatimin kaliteli olmasını istiyorum ve bunun için de işi gücü sadece saat olan markalardan almayı düşünüyorum bunun için de Seiko'yu seçtim. Sizce Seiko 20-25 bin TL bandında güzel bir marka mı veya daha iyileri var mı, eğer Seiko bu bantta gerçekten iyi bir seçim ise bu baktığım saat sizce nasıl veya daha iyi bir tercih yapılabilir mi?
Rica ederim, ne demek.

Bence bahsettiğiniz model Rolex GMT'ye benzemiyor, tek benzer tasarım öğesi siyah ve yeşil renkli bezeli ve bezelindeki yazı stili. Bahsettiğiniz bütçe €430-€450 civarlarına geliyor, benim imkanım olsaydı biraz daha bekler ve bütçeyi artırıp daha üst segmentlerden saatler bakardım.

Öncelikle yurt dışından alma ya da getirtme imkanınız var mı? Eğer varsa, bütçenizi biraz daha yükseltip mutlaka bu markaları düşünmenizi öneririm, Seiko 5 Sports çok düşük kalıyor bunların yanında. Bu mesajımda örnekler verdim.

Yurt dışı kesinlikle erişiminizde değilse ben yine bu bütçeye 2. el Hamilton, Tissot gibi markalara bakardım. Maalesef İsviçre yapımı markalar dahil tüm saatlere misliyle para ödediğimiz için sıfır almaya sıcak bakamıyorum güncel piyasada.

Yine de tüm bu bahsettiklerime rağmen sıfır Seiko almakta kararlıysanız diyecek bir şey yok zaten, aşşağı yukarı 2 katı fiyat veriyorsunuz yurt dışına nazaran maalesef. Ben en azından elimden geldiğince bilgilendiriyorum her yerde bu konuda saatlere hevesli herkesi.

Rica ederim, ne demek.

Bence bahsettiğiniz model Rolex Gmt'ye benzemiyor, tek benzer tasarım öğesi siyah ve yeşil renkli bezeli ve bezelindeki yazı stili. Bahsettiğiniz bütçe €430-€450 civarlarına geliyor, benim imkanım olsaydı biraz daha bekler ve bütçeyi artırıp daha üst segmentlerden saatler bakardım.

Öncelikle yurt dışından alma ya da getirtme imkanınız var mı? Eğer varsa, bütçenizi biraz daha yükseltip mutlaka bu markaları düşünmenizi öneririm, Seiko 5 sports çok düşük kalıyor bunların yanında. Bu mesajımda örnekler verdim.

Yurt dışı kesinlikle erişiminizde değilse ben yine bu bütçeye 2. el hamilton, tissot gibi markalara bakardım. Maalesef İsviçre yapımı markalar dahil tüm saatlere misliyle para ödediğimiz için sıfır almaya sıcak bakamıyorum güncel piyasada.

Yine de tüm bu bahsettiklerime rağmen sıfır Seiko almakta kararlıysanız diyecek bir şey yok zaten, aşağı yukarı 2 katı fiyat veriyorsunuz yurt dışına nazaran maalesef. Ben en azından elimden geldiğince bilgilendiriyorum her yerde bu konuda saatlere hevesli herkesi.

Peki sizce tissot mi yoksa Seiko mu, Seiko 5 sports SSK035k mı tissot prx powermatic mi?
Nedenleriyle birlikte açıklayabilir misiniz acaba?
Tissot prx ile bu Seiko 5 sports arasında kaldım. :/

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı