Seiko Prospex Solar alınır mı?

Kesinlikle bu fiyatı hak etmiyor. Bu fiyata çok temiz İsviçre yapımı mekanik saatler alabilecekken solar bir saate asla bu parayı vermezdim şahsen.

İlla solar saat istiyorsanız da önce iyice araştırmanızı öneririm, masrafı neredeyse mekanik saatlere yakın derecede olabiliyor ve kağıtta uzun süre sorun çıkarmayacak gibi olsa da tanıdığım ne kadar arkadaşımın solar saati varsa 5 seneyi bile çıkaramadı. Yani quartz alacak olsam dahil şahsen solar almam, özellikle bu fiyata asla quartz almam, tabii bu kendi seçimim.

Türkiye'deki saat fiyatlarını takip etmiyorum buradan almadığım için, ancak muhtemelen bu bütçeye sahibinden üzerinden temiz İsviçre yapımı saatler bulursunuz. Hamilton, Tissot, varsa Certina, Mido gibi markalara bakabilirsiniz. Certina ve Mido bizde satılmamasına rağmen Swatch Group'a dahil oldukları için garantisi geçerli oluyor, servise yollayabiliyorsunuz diye biliyorum. Ben Multifort TV'im için iletişime geçtiğimde garanti kapsamında bakabiliriz demişlerdi geçen sene, değişti mi bilmiyorum.

@burton Açıkçası İsviçre mekanizma takıntısını tamamiyle saçma buluyorum. Saat severlerin kendilerini tatmin etmek için aşırı önemsedikleri bir şey. Sonuçta ben saatin görünüşünü beğendiktem sonra gerisi önemli değil bence bu paraya quartz da alınır solar da ama dayanıklılığı konusunu tabii ki daha iyi bilirsiniz benden. Ancak solar saatlerin en az 6 ay güç rezervi oluyor ve ayda 10 saniye ya kayıyor ya kaymıyor. Otomatik saatin her 5 güne bir ayarlama şeyinden cidden sıkıldım. Solar mekanizma dediğiniz kadar sorunluysa almam ancak sorunlu değilse umrumda olmaz valla otomatik gelmesi bu fiyata.

@burton Açıkçası İsviçre mekanizma takıntısını tamamiyle saçma buluyorum. Saat severlerin kendilerini tatmin etmek için aşırı önemsedikleri bir şey. Sonuçta ben saatin görünüşünü beğendiktem sonra gerisi önemli değil bence bu paraya quartz da alınır solar da ama dayanıklılığı konusunu tabii ki daha iyi bilirsiniz benden. Ancak solar saatlerin en az 6 ay güç rezervi oluyor ve ayda 10 saniye ya kayıyor ya kaymıyor. Otomatik saatin her 5 güne bir ayarlama şeyinden cidden sıkıldım. Solar mekanizma dediğiniz kadar sorunluysa almam ancak sorunlu değilse umrumda olmaz valla otomatik gelmesi bu fiyata.
Takıntı falan değil, hiçbir quartz saat mekanik bir saatle karşılaştırılamaz ömür açısından. İçerisinde elektronik saatlerin üretim bantlarında insan eli değmeden binlerce şekilde çıkmasıyla neredeyse 200 yıllık el işçiliğiyle geliştirilmiş, her parça ve inovasyon üzerine eklene eklene zenginleştirilmiş geleneksel saatçiliği kıyaslayacaksanız, elektronik saatler çer çöp olur.

Geleneksel saatçilik bir zanaattır, quartz saatler ise hızlı tüketim mallarından öte değillerdir. Quartz saatinizle 1 saniyenin sapması sizin hayatınızı değiştirecekse zaten geleneksel saat yaptığınız mesleğe uygun olmayan bir fazlalık olmuş olur, kimse geleneksel saati günümüzde araç niyetine kullanmıyor.

Tamamen lüks tüketim ürünü, kimisine göre prestij, benim sevme sebebimse bileğimde bir ustanın eli değmiş, parçaları yüz yıllık ustaların el kitaplarından yola çıkarak oluşturulmuş bu mekanizmaları ufak birer fabrika gibi kolumda taşımaktan zevk almak. İçerisinde dijital, elektronik bir şey olmadan tamamen bileğimin kinetik gücüyle ya da zembereği kurmamla çalışması beni oldukça etkiliyor. Başkalarının zevklerine böyle sivri bir dil uzatmaktansa tercih olduğunu unutmamak lazım saat işinin, F-91 bile lüks günün sonunda telefonunuz varken.

Solar mevzusuna gelecek olursak, quartz saatlerde en kısa ömürlü, en çok sorun çıkartan türdür muhtemelen. Düz quartz veya meca-quartz daha uzun ömürlü bir tercih olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı