- Makaleler
- 1
Bu saati almayı düşünüyorum. Başka önerebileceğiniz saat var mı? Ya da sizce bu paraya saat almak mantıklı mı?
Takıntı falan değil, hiçbir quartz saat mekanik bir saatle karşılaştırılamaz ömür açısından. İçerisinde elektronik saatlerin üretim bantlarında insan eli değmeden binlerce şekilde çıkmasıyla neredeyse 200 yıllık el işçiliğiyle geliştirilmiş, her parça ve inovasyon üzerine eklene eklene zenginleştirilmiş geleneksel saatçiliği kıyaslayacaksanız, elektronik saatler çer çöp olur.@burton Açıkçası İsviçre mekanizma takıntısını tamamiyle saçma buluyorum. Saat severlerin kendilerini tatmin etmek için aşırı önemsedikleri bir şey. Sonuçta ben saatin görünüşünü beğendiktem sonra gerisi önemli değil bence bu paraya quartz da alınır solar da ama dayanıklılığı konusunu tabii ki daha iyi bilirsiniz benden. Ancak solar saatlerin en az 6 ay güç rezervi oluyor ve ayda 10 saniye ya kayıyor ya kaymıyor. Otomatik saatin her 5 güne bir ayarlama şeyinden cidden sıkıldım. Solar mekanizma dediğiniz kadar sorunluysa almam ancak sorunlu değilse umrumda olmaz valla otomatik gelmesi bu fiyata.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.