Şeker hastalığı erken vefat nedeni mi?

Gördüğüm kadarıyla tıptan uzaksınız. Pankreas çok hassas bir organ olduğu için üzerinde operasyon yapmak da zor. Tip 1 diyabet hastalarında pankreas nakli yapılabiliyor ve bu evreden sonra geriye hastanın tedaviye verdiği cevaba göre ilerleniyor. Tip 1 hastalarının pankreası kendini yıkmaya başladığı için (tabii ki t lenfositler görev alıyor bir kendini imha durumundan bahsetmiyoruz bu durumda) beta hücreleri zarar gördüğünde ise bu durum meydana geliyor. Bu hastalık genetik faktörlerden de kaynaklandığı için ben genel olarak günümüzde aşırı oranda yaygınlaşan kimyasal kullanımını suçlu olarak görüyorum bu hastalıkta.

Bana mı söyledin dostum.

Merhaba, arkadaşım şeker hastası ve sekeri 300 seviyelerine çıkıyor azıcık bir şey yese bile. Onun adina endiseleniyorum ve merak ettiğim bir şey var, şeker hastalığı erken vefata sebep oluyor mu?
Bu konuda doktor önerilerine dikkat gerekiyor. Ek olarak hergün veya haftada üç gün 15-30 dakika yürüyüş yapmak çok su içmek faydalı olacaktir.

Son düzenleme:
Tip 1 genellikle otoimmün aracılıdır çocuk yaşta gelişir hastaların çoğu komaya girince farkına varırlar. Ölenler var mıdır elbette vardır ama bu sizi korkutmasın.tip 1 için alabileceğiniz hiçbir önlem yok onu söyleyeyim bu arada.
Alabilecegimiz tek önlem şeker tuketmemek onu da yapıyor elinden geldiğince.

İroni yapmıyorum maalesef 😔. Sadece bir meslektaş buldum sanmıştım.

Dostum kafa mı buluyorsun benimle? Hiç komik değil haberin olsun. Eğer gerçekten tıp öğrencisi falansan ki hiç sanmıyorum cevap vereyim doktor olmasam da hastalıklarla ilgili az çok bilgim var.

Alabilecegimiz tek önlem şeker tuketmemek onu da yapıyor elinden geldiğince.

Arkadaşın kaç yaşında ve kaç yıldır hasta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı