Şekerli İçecek Dökülen Klavye Ne Yapılmalı?

Tuşları söküp yıka bence, geri kalan kısmı hafif ıslak bez ile temizleyin.

Eğer elektronikten biraz anlıyorsanız (montaj yapacak kadar) klavyeyi sökebilirsiniz. Switch ve tuşları söktükten sonra ılık suyla yıkayıp kurutabilirsiniz. Diğer yüzeyleri de (anakart ve lehimli kısımlar hariç) su ile temizleyebilirsiniz. Evimdeki klavyeyi 6 ayda bir söküyorum, tuşlarımı ve switchleri ultrasonik banyoda yıkıyorum. 1 gün kuruttuktan sonra birleştirip kullanmaya devam ediyorum.

Ben pek beceremem ama babam lehimden anlar. Zaten 4 tane Switch'te sorun var gerisi sağlam.
Edit: Babam elimde falan kalır beni hiç bu işin içine sokma dedi. Ben direk klavyeyi Necdet Delioğlu'nun bilgisayar yıkadığı gibi yıkasam 1 hafta kurutsam çalışmaz mı?

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi bir sprey alıp deneyeceğim. Şu anakartları falan temizlemek için kullanılan spreyler de işe yarar mı? Bir de dediğiniz kontak sprey bozmaz değil mi?
Edit: Anakart temizleme spreyi dediğim zaten sizin dediğinizmiş Denemekte fayda var. Bir de marka olarak hangi spreyi önerirsiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…