Sekiro 3-5 FPS'ye düşüyor

• Konuyu başlatan Juro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 698

Juro

Decapat
Daha fazla  
Sekiro'yu ilk aldığım zamanlarda yaklaşık 8-9 ay önce 1080p Max ayarlarda 50 FPS alıyordum. Şu anda düşük ayarlarda bu FPS alamıyorum ve savaşa girer girmez her saniyede bir FPS düşmesi oluyor. 3-5'lere iniyor FPS. Çözmeyi denedim ama düzelmedi. Sadece 900p ya da 720P'de Low ayarlarda olmuyor şu anda. Normalde oluyordu. Hala 1080P'de en düşük ayarlarda FPS düşük ve çok fazla FPS düşmesi yaşanıyor.

Hocam ilk önce oyunun harici ekran kartından çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Daha sonra MSI Afterburner ile detaylı bir test yapın. Yani %99 FPS, sıcaklıklar, işlemci kullanımı vb. şeyleri açarak test edin. Mümkünse video çekerek atmanız size yardım etmeye çalışanlar için daha da yardımcı olacaktır.

Hocam ilk önce oyunun harici ekran kartından çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Daha sonra MSI Afterburner ile detaylı bir test yapın. Yani %99 FPS, sıcaklıklar, işlemci kullanımı vb. şeyleri açarak test edin. Mümkünse video çekerek atmanız size yardım etmeye çalışanlar için daha da yardımcı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çektiğim bazı videoları YT'ye yükledim videolarda gördüğünüz gibi 1080p de FPS çok dengesiz ve ekran kartı kullanımı Max değil az kullanılıyor ve sürekli değişiyor bunun çözümü var mıdır acaba?

Bir şey daha 1080p de oyun içi daha da hantal hissettiriyor videodan ve bazı zamanlar daha fazla düşüyor FPS.

Bir de şundan bahsedeyim 2 gündür Windows Update güncelleme yapamıyorum şu hatayı veriyor "güncelleştirmeleri yüklerken bazı sorunlar oluştu, ancak daha sonra yeniden deneyeceğiz. Bunu görmeye devam ederseniz ve bilgi için Web'de arama yapmak ya da destek birimine başvurmak isterseniz bu yardımcı olabilir: (0x80070643)" ama bununla alakası yoktur diye düşünüyorum çünkü Sekiro da FPS sorunlarını uzun zamandır yaşıyorum.

Son düzenleme:
@Juro hocam cidden ilginç gözüken bir durum var. Acaba sürücü geri yüklemeyi deneyebilir misiniz? Açıkçası sorunun sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Veya Reddit gibi platformlardan sizinle aynı ekran kartına sahip olup da aynı sorunu yaşayan biri var mı diye bakabilirsiniz.

@Juro hocam cidden ilginç gözüken bir durum var. Acaba sürücü geri yüklemeyi deneyebilir misiniz? Açıkçası sorunun sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Veya Reddit gibi platformlardan sizinle aynı ekran kartına sahip olup da aynı sorunu yaşayan biri var mı diye bakabilirsiniz.

Sürücüyü yeni güncelledim belki olabilir ama eski sürücülerde de yaşıyordum zamanında ama akşam deneyeyim gene de eski sürücüyü yüklemeyi.

Güncel sürücüden bir önceki sürücü ile denedim ama hala GPU kullanımı dengesiz aynı FPS sıkıntıları devam ediyor maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı