Sekiro vs Days Gone

Days Gone hikayesi var ama ilerlemesi için yapılan görevler bir şekilde sıkıcı oluyor. Atmosferi güzel oyun ama bir şekilde bende sonra devam etmek için ara verdim. Büyük ihtimal kolay moda alıp hikayesi için bitireceğim bir ara.
 
Bence hiç bulaşma. Sekiro combat kısmında piyasadaki en iyi oyunlardan hatta en iyi oyun bana göre fakat souls oyunlarının yakınından geçmemiş birisi kanser olur oynarken. Ben de beceremeyip yarısında bırakmıştım. Oyunu kuralına göre oynamazsan horozdan bile tek yiyebiliyorsun oynarken. Oyunun kuralı da deflect mekaniğinde yatıyor. Tabir-i caizse deflect mekaniğini oyuncunun kafasına vura vura öğretiyor oyun.

Days Gone'ı ise oynarken çok sıkılmıştım. Çünkü çok tekrara düşen ve monotonlaşan bir oyun. Farklı alternatiflere bakmanı öneririm ya da Sekiro'nun zorluğuna katlanabilirim, sabredebilirim diyorsan alabilirsin.
Deflect mekaniği nedir?
 
Var hocam. Kütüphanede zaten baya bir şey var ama şu kur güncellemesi gelmeden güzel oyunlar almak istiyorum.
Kütüphaneni görmeden ne önerebilirim bilmiyorum ama sık sık tekrara düşen AC Origins'i sevmiş birisinin Days Gone'ı da seveceğini düşünüyorum açıkçası. Zaten yakında zam yiyecek gibi duruyor.
 
20. saniyeden itibaren izleyip görebilirsin ne olduğunu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İkisi de savunmuyor mu ne farkları var anlamadım.
 
İkisi de savunmuyor mu ne farkları var anlamadım.
Deflect yapınca posture barı dolduruyorsun, deflect yapınca yukarıda çıkan barı görebilirsin. Posture barı doldurunca boss'a tek atıp geçiyorsun. Maksat doğru zamanda boss'un saldırısını karşılamak. Bu da ciddi bir refleks gerektiriyor.

Kütüphanende Kingdom Come Deliverance ve Disco Elysium göremedim. KCD'ın dövüş mekaniklerini kavrayabilirsen harika bir orta çağ deneyimi yaşatır, Türkçe dil desteği de bulunuyor fakat sadece ana hikayesinde. En son oynadığımdan bu yana DLC'lere Türkçe dil desteği verdilerse bilmiyorum.

Disco Elysium ise aksiyon barındırmayan, diyalog ağırlıklı bir RPG. Oyunda gerçekleşen bir cinayeti çözmekle görevli, hafızasını kaybetmiş bir dedektifi oynuyorsun. Hikayesi güzel, fiyatı sudan ucuz kıvamda.

Days Gone + HZD + Disco Elysium + KCD'li sepet yaptım. Days Gone'ı her ne kadar sevmesem de o fiyat aralığındaki en iyi oyunlardan. Üstelik HZD ile birlikte zamlanma olasılığı varken alma demek ne kadar doğru bilmiyorum.
SEPET1.PNG


Ya da bu şekilde bir sepet yapabilirsin
sepet2.PNG


Hesabında Black Flag göremedim, oynadın mı onu da bilmiyorum. Oyundan uzun uzadıya bahsetmeyeceğim. Fiyatı son gelen zamdan sonra uçtu fakat AC serisindeki en iyi oyunlardan birisidir korsan teması dolayısıyla.

Fallout 4 ise nükleer savaş sonrasında hayatta kalma savaşı verdiğin bir oyun. FO serisindeki diğer oyunlara kıyasla RPG mekanikleri bu oyunda oldukça zayıf. Fakat base kurma sistemi sebebiyle kendisini yüzlerce saat oynamıştım, açık dünyasından bahsetmeye gerek bile yok.

Mortal Shell ise souls türünün nasıl bir şey olduğunu öğrenmek isteyen birisi için ideal bir oyun fiyatı itibariyle. Kalite olarak Fromsoftware oyunlarına yaklaşamaz fakat en azından souls türünün mantığını kavrayabilirsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı