Selde bina nasıl yıkılır?

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Karadeniz'de olan sellerde binaların yıkıldığını gördüm.

Su çok kuvvetli, ama binanın bu suya dayanması gerekmez mi? Beton yani, sünni taş. Su betonu, demiri nasıl kırar?

Bir de bazıları yıkılmış, bazıları yıkılmamış. Ortada bir yolsuzluk falan mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıkılan binalar dere yatağı üzerinde bulunduğu ve genellikle bir tarafı(dereye bakan taraf) çöktüğü için muhtemelen dışarıdan tomruk vs sel ile taşınan bazı şeylerin hasar vermesiyle oluyor ve sel suyu ile iyice aşınıyor diye tahmin ediyorum. Bu tarz ufak yerleşim yerlerinde inşaatlara pek fazla önem verilmediğini gözlerimle pek çok kez gördüm genellikle 1 metre temele dikıyorlar binayı direkt, o yıkılan binalar zaten 3-4 yıllık yeni binalardı yani illaki bir yolsuzluk olduğu ortada.

Yıkılmaz. Altyapısı yok büyük ihtimalle. Binanın dışarıda görüneninin bir kısmı da aşağıda var. O altyapı tutar binayı. O bölgeyle alakalı her şey. Beton çalınmıştır kesin. Veyahut yine mimari hatasından kaynaklı altyapıyı tutan toprak suya karışıp gitmiştir, bina da havada duramaz.

Su betonu kırmıyor altındaki toprağı hem götürüyor hem de yumuşatıyor. Binanın altı gevşeyince yıkılıveriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı