Çözüldü Selected boot device failed hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

micto

Hectopat
Dün müzik dinlerken bilgisayarım mavi ekran hatası verdi, daha sonra yeniden başladı, önemsemedim. Müzik açtım tekrar, bu sefer yine mavi ekran verdi ama başka bir hata kodu ile. Sonra kapattım bir süre sonra geri açtım ve karşımda siyah bir ekran “Selected boot device failed. Press any key to reboot the system.” yazıyor. Denedim birkaç kere baştan başlattım ama artık burada kaldı. Boot ayarları falan her zamanki ayarlarında BIOS güncel. Asıl sorum şu, hard diskte problem olma olasılığı kaç? Ve format atınca düzelir mi?

Çok yüksek, zaten disk sorunu yaşıyorsunuz. Disk arızalı ise değişmesi gerekir, format işe yaramaz. SSD alabilirsiniz.
Evet bugün format denedim ve diski görmedi. Disk bozulmuş. Garantisi devam ediyor. Ben kendim yapabilirim diye düşündüm SSD alırım daha çok işimi görür diye. Ama vidayı yalama yaptım ve pes ettim. Sizce garantide bir sorun çıkar mı? Sonuçta ben hiç açmadım ve açılmadığı sürece garanti dışı kalmıyor diye biliyorum. Biliyorsanız bilgilendirir misiniz? Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı