Bir sayfada farklı işlemler yaptıktan sonra son halinin otomatik kaydolmasnını istiyorum. Örn: 04.04.2024-1.jpg, 04.04.2024-2.jpg gibi. Şöyle bir yöntem buldum: driver.save_screenshot("./dosyaismi.jpg") . Buradaki dosya ismini nasıl uyarlayabilirim?
from datetime import datetime
time = datetime.datetime.now().isoformat(sep=" ", timespec="minutes") #Minutes yazarak nereye kadar keseceğini belirleyebiliyoruz. Bu şekilde salise ve saniyeyi ayırıyoruz.
#time = time.replace("-", ".") #günlerin arasındaki çizgileri nokta yapmak isterseniz
path = f"./{time}.jpg"
print(path)
driver.save_screenshot(path)
Bu kod size yardımcı olabilir. Anlamadığınız yeri söyleyin çözelim.
Bir sayfada farklı işlemler yaptıktan sonra son halinin otomatik kaydolmasnını istiyorum. Örn: 04.04.2024-1.jpg, 04.04.2024-2.jpg gibi. Şöyle bir yöntem buldum: driver.save_screenshot("./dosyaismi.jpg") . Buradaki dosya ismini nasıl uyarlayabilirim?
time = datetime.datetime.now().isoformat(sep=" ", timespec="minutes") #Minutes yazarak nereye kadar keseceğini belirleyebiliyoruz. Bu şekilde salise ve saniyeyi ayırıyoruz.
#time = time.replace("-", ".") #günlerin arasındaki çizgileri nokta yapmak isterseniz
path = f"./{time}.jpg"
print(path)
path = f"./{time}.jpg"
print(path)
Öncelikle aradığım tam böyle bir şeydi ancak birkaç düzenleme gerekiyormuş. Program içinde sleep kullandığım için time'ı değiştirmek zorunda kaldım. jpg ile kayıt almıyor png olmasını istiyor. Saat dakika damgasını iki nokta ":" olarak hazırlıyor ancak dosya ismine konulamadığı için tire (-) ile değiştirdim. Ve güzergah belirlerken nedense kabul etmedi (dosya kaynağından eminim ama sanırım başka bir yere işlem yapmış olabilir) ve açık olarak yazdım. Bunları yapınca kayıt almaya başladı. Çok teşekkür ederim. Son hali aşağıdadır:
Öncelikle aradığım tam böyle bir şeydi ancak çalışmıyor. Öncelikle sanırım jpg'ye izin vermiyormuş sanırım sadece png olmalıymış, onu değiştirdim. Sonrasında sleep kullanmama izin vermediği için time'ı değiştirdim. Sorun o mu anlayamadım ama şuan print bile çıktı vermiyor, işlem yapmadan devam ediyor.
EDIT: print çıktısı şu şekilde: ./2024-04-06 10:32:18.png
Ama yine de kayıt yapmıyor.