Sempron 140'dan R5 1600AF'ye pin takma

AD3N

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2. el bir AMD Ryzen 5 1600 12nm aldım. Ürün kargodayken pinleri yamulmuş ve bazıları kırılmış. Belki de aldığım kişi öyle gönderdi bilemiyorum ama kırılan pinler 2 tane ve anakart yönünde takıldığında en sağdan 2. sırada, ortalara denk geliyor. Benim elimde de eski bir AM3 AMD Sempron 140, arasanız 30 40 TL'ye rahatça alabileceğiniz bir işlemci. Ben şimdi ondan 2 tane pini söksem, o söktüğüm pinleri işlemcinin kırık pinlerinin denk geldiği yere yerleştirirsem çalışır mı işlemci?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşi bilen birisi tarafından yapılıp denenebilir. Biraz detaylı bir iş.

Peki anakart yuvasına denk gelecek şekile yerleştirirsem hem işlemci pin yuvasına hem de anakart içindeki pin yuvasına temas eder mi yani uzunluğu yeter mi yoksa iletken aynı kalınlıkta bir tel gibi normal pin uzunluğundan daha uzun boyutta kesip yerleştirirsem temas eder mi?

İki işlemciyi yan yana getirip bakın. Büyük ihtimalle boyları aynıdır. Dediğim gibi detaylı bir iş.

İki işlemciyi yan yana getirip bakın. Büyük ihtimalle boyları aynıdır. Dediğim gibi detaylı bir iş.

Yan yana getirip baktım kalınlıklar aynı Sempron'un uzunluğu çok azıcık daha uzun aynı seviyede tutunca belli oluyor bunu deneyeceğim Sempron'dan pinleri söküp anakartta denk gelen yere yerleştireceğim elimde DDR4 RAM olmadoğı için arkadaşın RAM'ı ile denemiştim pinleri yerleştirip denediğimde buraya tekrar yazarım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. Dikkatli bir şekilde deneyin.

Bazen kırık pin bile olsa çalışabiliyor kırık olan yerlere koyun dediğiniz gibi ölesi bir lehim senin yapman mümkün değil çok zor işlem.

Bazen kırık pin bile olsa çalışabiliyor kırık olan yerlere koyun dediğiniz gibi ölesi bir lehim senin yapman mümkün değil çok zor işlem.
Aslında çok basit bir işlem lazım olan şeyler sıvı lehimim ve sıcak hava tabancası ben bu işleri kendim normal havya ile hobi olarak yaparım aslında sıcak hava tabancam olsa yaparım zaten sıvı lehimim yapmasıda çok basit pinin ucunu sıvı lehime çok değil azıcık batırdıktan sonra yerinde oynamayacak şekilde dik tutulduğunda hava tabancası ile 300 330 derece sıcak hava verildiğinde zaten eridiği anlaşılıyor yani o kadar zor bir işlem değil bana göre ama sıcak hava tabancam yok olsa yapıcam ama şimdilik normal anakarttaki pin yıvasına yerleştireceğim önceden yazdığım gibi.
Tekrardan merhaba sonunda DDR4 ram alabildim ve denedim. İlk başta sötüğüm pinler işlemcinin kırık pinlerinin denk geldiği yerde anakartta takılı iken denedim güç verdim birkaç dakika sonra görüntü alabildim .Denemek için hdd falan takmamıştım baktım çalışıyo taktım hdd ve usb yi ama açılmadı birkaç kere işlemciyi sök tak yaparak denedim olmadı bende gene 2 pini ufak yankeski ile söktüm yankeski ile tutarken üzerlerine incecik lehimler yaptım yapabilmemi sağlayan şey pinleri sökerken komple dibindeki lehim ile sökmemdi dğer şekilde söktüklerim hem anakartın içinde düşüyordu hemde lehim tutmuyordu neyse bende o lehimleri ile söktüğüm pinlerin üzerine ince lehimler yaptım 2 pininkide aynı seviyede olacak şekilde ve sonra yerleştirdim anakartta denk gelen yere ve tekte çalıştı ve şu anlık çok şükür bir problem yok .Havya kullanmayı bilen kişilerin çokta zorlanmadan yapabileceği birşey .Tamircelere o kadar verecek bütçesi olmayan öğrenciler için bence çok iyi .Teşekkürler.
Tekrardan merhaba sonunda DDR4 ram alabildim ve denedim. İlk başta sötüğüm pinler işlemcinin kırık pinlerinin denk geldiği yerde anakartta takılı iken denedim güç verdim birkaç dakika sonra görüntü alabildim .Denemek için hdd falan takmamıştım baktım çalışıyo taktım hdd ve usb yi ama açılmadı birkaç kere işlemciyi sök tak yaparak denedim olmadı bende gene 2 pini ufak yankeski ile söktüm yankeski ile tutarken üzerlerine incecik lehimler yaptım yapabilmemi sağlayan şey pinleri sökerken komple dibindeki lehim ile sökmemdi dğer şekilde söktüklerim hem anakartın içinde düşüyordu hemde lehim tutmuyordu neyse bende o lehimleri ile söktüğüm pinlerin üzerine ince lehimler yaptım 2 pininkide aynı seviyede olacak şekilde ve sonra yerleştirdim anakartta denk gelen yere ve tekte çalıştı ve şu anlık çok şükür bir problem yok .Havya kullanmayı bilen kişilerin çokta zorlanmadan yapabileceği birşey .Tamircelere o kadar verecek bütçesi olmayan öğrenciler için bence çok iyi .Teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı