Senkar.net güvenilir mi?

Koydukları fiyatlardan anlaşılıyor adamlar tam 5000 TL koyuyor 41.99 değil 42 TL koyuyor. 4257.75 kuruş 569.49 kuruş nasıl fiyatlandırma bu :D.
 
Öncelikle bir sitenin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır?

1. Google'da site adı araştırılmalıdır. Varsa şikayet sitelerinde kayıtlarına bakılmalıdır. Örneğin paylaştığınız site sanırım tokatlayıcı. Ürünün yollanmadığı ve para iadesinin yapılmadığı yazılmış epeyce fazla: Senkar.net - Şikayetvar

2. Sitede eticaret kayıt bilgisi kontrol edilmeli. Şu tarz etbis'e kayıtlıdır şeklinde bir ibare yer alır. Bu ibare ticaret bakanlığı sitesindeki kayıt bilgisine götürür. Örneğin hepsiburada kaydı: www.hepsiburada.com - Site Bilgileri
1619987393571.png


3. Sitede iletişim ve adres bilgileri Google'da teyit edilmelidir. Şayet arattığınız adres bir arsa veya alakasız bir yer ise dikkat edilmeli.

4. Sitedeki hakkında gibi kısımlar okunmalıdır, A.Ş benzeri şirket ibareleri yoksa büyük ihtimal tokatlayıcıdır.

5. SSL sertifikası (https) artık çoğu sitede var ama yinede kontrol edilmeli. SSL, ödeme yaparken kredi kartınızın bir nebze güvende olmasını sağlar. İnternetten alışveriş yaparken limitli sanal kart kullanmaya özen gösterin.

6. Sitedeki ürünler gerçekten çok uygun fiyatlıysa muhtemelen yukarıdaki maddeler zaten vardır, yani tokatlayıcı bir sitedir. Uzak durun.

7. 6'ncı maddede yer alan ucuz olmasını geçtim, %10 %20 ucuz olsa bile bilinmedik sitelerden alışveriş yaparken dikkatli olun. Amazon, Hepsiburada vs gibi siteler hiç olmazsa size satış sonrası bir nebze destek verirler.
 

Geri
Yukarı