@painkiller Aynen dediğiniz gibi her şeye kötü yorum yazıyorlar ancak kulaklık konusunda yorumları ve incelemelere bakmaktan başka çaremiz yok maalesef. Bilgisayar donanımı olsa ben yorumları neredeyse son sıraya atarım. HepsiBurada VB. alışveriş sitelerindeki yorumlara bakmam bile. Bilen bilmeyen herkes bir şeyler sallıyor çünkü. Bilmiyorsam önce alacağım ürün kategorisiyle alakalı detaylıca araştırma yaparım (Türkçe bakmam genelde, çünkü Türkiye'de incelemeler çoğu ürün için leş gibi. Neyse ki İngilizcem iyi.). Youtube'deki videoların çoğunu da izlerim. Teknik açıdan kendime "Evet, bu kategorideki ürünleri detaylıca araştırıp kendime satın alabilecek bilgiye sahibim" diyene kadar öğrenmeye devam ederim. Son aşama olarak kronik bir sorun var mı VS. diye ancak yorumlara bakarım.
Ancak mesele kulaklık olunca işin içine zevkler ve renkler girmiş oluyor. Malum benim bulunduğum yerde herhangi bir kulaklığı deneme imkanım yok. Ayrıca müzik&ses olayı öyle hadi internetten bir kaç gün boyunca araştırma yapıp öğreneyim diyebileceğiniz bir şey de değil. Üstüne üstük neredeyse hiç Türkçe kulaklık incelemesi de bulunmuyor. Maalesef söz konusu kulaklık olunca yabancı incelemelere bakamıyorum. Bu konudaki İngilizce kelimelere hakim değilim ve adamların sesi betimleme şekli anlamamı zorlaştırıyor. Durum böyle olunca yorumlara bakmaya mahkum kalıyorum.