Sennheiser Game One ses kartına gerek var mı?

5.1 ve 7.1 sesi bir çeşit sanallaştırma yaparak size iletiyor kulaklıkta netice itibariyle iki sürücü ve bizim de iki kulağımız mevcut şayet Asus Rog Centurion gibi bir kulaklık almayacaksanız arada ki farkı anlamanız zor.Xonar u5 iyi bir harici ses kartıdır.Ancak PC kullanıyorsanız pci üzerinde çalışan bir ses kartı çok daha performanslı olacaktır.Notebook kullanıyorsanız u5'i düşünebilirsiniz...
Hayır, genel anlamda harici ses kartları daha iyi. Artık hiç internal ses kartı piyasaya çıkmıyor bile. Xonar serisinin PCIe versiyonları da fazlasıyla eski. Kasa kullanan da external almalı. Ben Xonar DGX kullanıyorum ALC1150 ile aynı performansı veriyor ki ortada ALC1220 diye de bir codec var.

Harici kart konusuna katılmıyorum herşeyden önce EMİ problemleri mevcut...Eğer pc kullanılıyor ise anakart tercih edilirken ses yongasınına özellikle dikkat edilmeli hali hazırda yetersiz bir anakart mevcut ise güncel yongalara sahip pci ses kartları tercih edilmeli...
Hayır, genel anlamda harici ses kartları daha iyi. Artık hiç internal ses kartı piyasaya çıkmıyor bile. Xonar serisinin PCIe versiyonları da fazlasıyla eski. Kasa kullanan da external almalı. Ben Xonar DGX kullanıyorum ALC1150 ile aynı performansı veriyor ki ortada ALC1220 diye de bir codec var.

dilirken ses yongasınına özellikle dikkat edilmeli hali hazırda yetersiz bir anakart mevcut ise güncel yongalara sahip pci ses kartları te
Genel anlamda onboard ve internal ses kartları kasanın içerisinde olduğundan EMI'den daha çok etkileniyor diye biliyorum tabi bunların EMI kalkanı olanları da var. Hatta tam anlamda external kartların daha az önerilmesinin sebebi bu. External kartların daha mobil olmaları da başka bir artı.

Kasa içerisinde emi daha fazla olduğu bir gerçek ancak bileşenler sizinde belirttiğiniz üzere emi ye karşı korumalı olarak üretiliyor ancak birçok anakartta USB bağlantıları emi koruması içermiyor ve emi bu kaynaktan doğruca harici ses kartına iletiliyor...Ayrıca tekrarlamak isterim taşınabilir bir aygıt kullanılıyorsa harici ses kartı üretim amacına uygun olarak alımabilir.Ancak iyi bir ses yongasına sahip bir anakart var ise örneğin Asus Supreme Fx gibi ses kartına kesinlikle gerek yok!
Genel anlamda onboard ve internal ses kartları kasanın içerisinde olduğundan EMI'den daha çok etkileniyor diye biliyorum tabi bunların EMI kalkanı olanları da var. Hatta tam anlamda external kartların daha az önerilmesinin sebebi bu. External kartların daha mobil olmaları da başka bir artı.

Kasa içerisinde emi daha fazla olduğu bir gerçek ancak bileşenler sizinde belirttiğiniz üzere emi ye karşı korumalı olarak üretiliyor ancak birçok anakartta USB bağlantıları emi koruması içermiyor ve emi bu kaynaktan doğruca harici ses kartına iletiliyor...Ayrıca tekrarlamak isterim taşınabilir bir aygıt kullanılıyorsa harici ses kartı üretim amacına uygun olarak alımabilir.Ancak iyi bir ses yongasına sahip bir anakart var ise örneğin Asus Supreme Fx gibi ses kartına kesinlikle gerek yok!
Bahsettiğimiz kalkanlı ses kartları yüksek meblağlardan başlıyor Xonar DG,DGX,DSX gibi ürünlerde yok. Zaten ben ses kartına gerek olmadığını en başta belirttim.
Anakartınızda S1220A codec'i bulunuyor. Herhangi bir ses kartına ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. Tabii ki de bir ses kartı kadar iyi performans veremez ama piyasadaki en iyi onboard codec'lerinden birisi.
Yukarıda da görebilirsiniz.

Evet anakart kısmını atlamışım ben özelliklerine bakmadı.Ancak Aynı şeyi söylüyorum zaten Anakart özellikleri yeterli ise gerek yok diye...
Bahsettiğimiz kalkanlı ses kartları yüksek meblağlardan başlıyor Xonar DG,DGX,DSX gibi ürünlerde yok. Zaten ben ses kartına gerek olmadığını en başta belirttim.

Yukarıda da görebilirsiniz.

Kendi adıma konuşuyorum. Sennheiser Game One için Asus Strix b250g anakartındaki ses yongası gayet yeterli geldi.

Peki neden Beyerdynamics DT770 pro kulaklığa ekstra mikrofon alıp takarak kullanmayı düşünmediniz ? Sonuçta bazı yayıncılarda bu tarz kulaklıklar görüyorum. Hatta uygun fiyatlı mikrofonlar ile oyuncu kulaklıklarıyla gelen mikrofonlardan çok daha kaliteli hale getirebilirdiniz. Tabi bunu game one üzerinden söylemiyorum zira onu kullanmadım.

Peki neden Beyerdynamics DT770 pro kulaklığa ekstra mikrofon alıp takarak kullanmayı düşünmediniz ? Sonuçta bazı yayıncılarda bu tarz kulaklıklar görüyorum. Hatta uygun fiyatlı mikrofonlar ile oyuncu kulaklıklarıyla gelen mikrofonlardan çok daha kaliteli hale getirebilirdiniz. Tabi bunu game one üzerinden söylemiyorum zira onu kullanmadım.
Evet, kullanmak çok isterdim ama farklı kulaklıklar denemek istedim. O nedenle harici mikrofon almadım. Birde ben kulaklığı uzun süre kullanırım DT770 de kapalı hazne var ve iç yüzeyi kadife. Isıyı çok tutuyor içince. Günce 5 6 saat kullanınca kulağımın arkasında sivilce tarzı yapılar çıkartıyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı