Sensodyne Diş Macununa Alternatif Macun Önerisi

• Konuyu başlatan nikim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.113

nikim

Hectopat
Yıllardır Sensodyne diş macunu kullanıyordum, fakat geçenlerde içerisinde titanyum dioxide denen madde olduğunu ve bu maddenin kansere sebep olduğunu öğrendim. Alternatif, diş minesi için önereceğiniz diş macunları var mı? İçeriğinde bu maddenin olmaması önemli tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllardır Sensodyne diş macunu kullanıyordum, fakat geçenlerde içerisinde titanyum dioxide denen madde olduğunu ve bu maddenin kansere sebep olduğunu öğrendim. Alternatif, diş minesi için önereceğiniz diş macunları var mı? İçeriğinde bu maddenin olmaması önemli tabi.

TİO2 olarak bilinen madde en çok pillerde kullanılmakta. Gıda sektöründe de renklendirici (beyaz) olarak çok sık kullanılır.
Kanserojen olma potansiyeli olduğuna dair yayınlar var. Ama şuanda çok çok yaygın kullanıldığı için net bir önlem yok. Avrupa Birliği incelemeye almış vs. İçeriğinde TİO2 olmayan diş macunu bulman da zor gibi.

Teker teker içeriklerine bakman gerek. Ben Glister kullanıyorum örneğin (Amway ürünü)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı