Çözüldü Sequoia kurulum sonrası RX6950 XT ekran kartını tanımıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
16GB DDR4 3000Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 250GB
Ekran kartı
MSI Radeon RX 6950 XT Gaming X
Anakart
Asus Tuf Gaming Z490-Gaming Plus
İşlemci
i5 11400F
Kurulumu tamamladım masaüstü geldi ancak özellikler kısmından baktığımda "display Graphics 14MB" olarak görünüyor. ACPI kısmına SSDT-6950XT-73A5-GPU-SPOOF.aml ekledim ancak değişen bir şey olmadı, bunun faydalı olması için tekrar mı kurulum yapmalıyım ya da bu sorunu nasıl çözebilirim?
SSD olarak sistemde şu anda Samsung 970 EVO Plus 1TB ve 250GB modelleri takılı. 1TB'da Windows 10 kurulu 250GB'a ise Hackintosh kurulumu yaptım. Bu arada SSD'lerin Firmware'leri güncel.

EFI dosyası: EFI.zip

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSDT-6950XT-73A5-GPU-SPOOF.aml dosyasını sil. Bunu indir ve OC içindeki ACPI içine at. Config dosyana işleyip dene. Yüksek ihtimal çalışmayacak. Eğer çalışmaz ise BIOS yolunu'da yolla ekran kartının.
SSDT-6950XT-73A5-GPU-SPOOF.aml dosyasını sil. Bunu indir ve OC içindeki ACPI içine at. Config dosyana işleyip dene. Yüksek ihtimal çalışmayacak. Eğer çalışmaz ise BIOS yolunu'da yolla ekran kartının.

Çözüm
Yardımın için teşekkür ederim bi' şekilde uğraşarak ilk attığım dosyayı düzenledim ve tanıtabildim. Açıkçası çok da fikrim yok nasıl yaptığım ile ilgili. aml dosyasını farklı bir biçimde not defteri ile bazı kodları ChatGPT ile düzenledim gerekli olanları ve oldu. Ses problemini de NVRAM'den alchid=12'yi 1 yaparak çözdüm.

Açıkçası çok da fikrim yok nasıl yaptığım ile ilgili. aml dosyasını farklı bir biçimde not defteri ile bazı kodları ChatGPT ile düzenledim gerekli olanları ve oldu. Ses problemini de NVRAM'den alchid=12'yi 1 yaparak çözdüm.

Çok fikrin olmaması doğal o dosyanın çalışması gerekiyor çünkü. Belki max. harf hatası yapmış olabilirim. ChatGPT ile olmaz ve ilk başta olmadığını kendin söylemişsin :)
Ses için evet haklı olabilirsin. Ses ile ilgili bir şey söylemdiğin için bakmadım :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı